Przeguby - osłony

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam w sobotę grzebałem trochę przy aucie kłade się pod essenkę patrzę a tam na zewnętrznych przegubach na jednym pełno smaru guma pęknięta a na drugim niema nic kawałek gumy i tyle. Teraz moje pytanie nic nie skrzeczy przy skręcaniu wiec czy wystarczy tylko gumy wymienić i naładować smaru grafitowego?A jeszcze jedno puka jak jadę po dziurach ale to pewno drążek stabilizatora albo inny luz bo przeguby nie pukają chyba Tylka trzeszczą przy skręcaniu

pozdro

Najpierw dokładnie sprawdź, a potem zakładaj osłony.

I na przyszłość bardziej szczegółowo opisuj wątek.

Cytat:
2007-05-20 22:00:32, kilerek666 pisze:
Witam w sobotę grzebałem trochę przy aucie kłade się pod essenkę patrzę a tam na zewnętrznych przegubach na jednym pełno smaru guma pęknięta a na drugim niema nic kawałek gumy i tyle. Teraz moje pytanie nic nie skrzeczy przy skręcaniu wiec czy wystarczy tylko gumy wymienić i naładować smaru grafitowego?A jeszcze jedno puka jak jadę po dziurach ale to pewno drążek stabilizatora albo inny luz bo przeguby nie pukają chyba Tylka trzeszczą przy skręcaniu pozdro

mam jedna oslone przegubu zewn. firmy hart, komplet z smarem i opaska w pudelku. moge oddac za 10zl

należy wyczyścić dokładnie smar i sprawdzić, czy nie są zniszczone przeguby. Guma to 13-20 pln w sklepie, a przegub to 100-150 pln podróbka nowa.