Jak rozmiescic nagłoścnienie w samochodzie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
bede niedlugo kupowal system 2 drozny na przud samochodziku skladajacy sie z woofera i syczka i teraz niewiem gdze najlepiej umiescic tweeter moze zapodacie fotki jak to u was w samochodach jest??

zastanawialem sie a zeby zamontowac w tych trojkacikach przy lusterkach ale tam jest malo miejsca za tym plastikiem a te moje twetery sa wpuszczane w glab....

[ wiadomość edytowana przez: Jabuszko dnia 2007-02-08 17:42:03 ]

[ wiadomość edytowana przez: Jabuszko dnia 2007-02-08 17:42:23 ]

wg mnienajlepiej i najprościej umieścić tłitery na drzwiach obok lusterek bocznych. Miejsce niezłe z pktu widzenia akustyki, a z drugiej wygodne - nie trzeba ciągać zbyt wielu kabli.
Ja mam zamocowane do górnej powierzchni tapicerki, choć dobrze byłoby rówież zamocować do trójkącików maskujących mocowanie lusterek

Ja mam identyczną sytuacje - zamontowane obok obudowy lusterka na tapicerce - wykodne i ladnie wygląda....

Cytat:
2007-02-08 18:16:10, Lucyferus pisze:
Ja mam identyczną sytuacje - zamontowane obok obudowy lusterka na tapicerce - wykodne i ladnie wygląda....

a jakies foto mozna

W zwiazku z profilem dzialalnosci jaka prowadze odpowiadam...

obudowa trojkatna lusterek - modyfikacja w sposob nastepujacy. bierzesz otwornice wiercisz dziure (moze byc wieksza niz sr tweetera). zapałkami robisz "szkielet" klejąc je na np superglue tak, zeby syczek byl ladnie wyprofilowany w strone sluchu kierowcy, calosc syczka obciągasz pończochą razem z trojkatem, kleisz ranty tej pończochy do boków syczka i na taką konstrukcję nakładasz najpierw łatki z włókna szklanego klejonego żywicą a potem po wyschnięciu szpachlę. po wyschnięciu szpachli modelujesz calosc drobnym wodnistym pucpapirem, kladziesz czarny mat, na to jakikolwiek kolor chcesz i bezbarwny - przy zachowaniu choc krzty profesjonalizmu a przynajmniej dokladnosci i nie spieszeniu sie (czekac az wszystko wyschnie) uzyskasz elementy wygladajace jak seryjne piszczki. milej zabawy!

Cwikus !!!
Dawej jakieś foto jak to wygląda.
Ciekawa koncepcja

Krzychu nie mam tego u siebie ale robilem klientom obudowy na slupki itp i zaraz wkleje cos o tym wyglądzie tylko znajde.

niestety u siebie nie znalazlem tych fotek a mialem nawet fotki trojkata z tweeterami, sluze wiec zdjeciami z internetu ale musicie dopiescic je swoja wyobraznia - jest to gola szpachla niewyszlifowana i niepomalowana (po tych czynnosciach wyglada jak czesc seryjna...)

pozdr.

[ wiadomość edytowana przez: Cwikus dnia 2007-02-08 23:11:54 ]

Cwikus mogłeś im wkleić to

A tak na marginesie masz jakiś programik liczący zwrotki 3 drożne?

Cytat:
2007-02-09 16:35:57, rysiu1 pisze:
Cwikus mogłeś im wkleić to A tak na marginesie masz jakiś programik liczący zwrotki 3 drożne?

wlasnie tego linku do forum szukalem bo stamtąd znam ten patent i sprawdza sie RE-WE-LA-CY-JN-IE dzieki rysiu1

programik gdzies mialem w formie formularza-strony ale tez mi wcieło (padl mi dysk ostatnimi czasy, oczywiscie ten na ktorym trzymalem "zawodowe" sprawy), ale jak cos niedlugo znajde na pewno dam znac.

o to wam chodziło?
>>>>KLIK<<<<

Ja mam seryjne syczki BOSE'a w standardowym miejscu w Ledze na desce przy podszybiu
Jakość wysokich tonów nie jest zadowalająca - ona jest REWELACYJNA !!!
Kto siedział na zlocie w Ledze to raczej potwierdzi

ja mam tweeterki tam gdzie wszyscy mówią żeby je umieścić

niestety teraz dysponuje tylko takim zdjęciem

moja przeróbka nie jest tak wyrafinowana, jak opisał Ćwikus, ale myślę że źle nie wygląda

Kolber, wypitol czym prędzej ta folie i poobklejaj drzwi pianką pod panele podlogowe.... to najnizsza wersja budzetowa wyciszenia drzwi, ale daje rade. ew na folie po uprzednim pocięciu jej zeby miec dostęp do wnętrza drzwi na przyszlosc

Cytat:
2007-02-09 20:45:02, Cwikus pisze:
Kolber, wypitol czym prędzej ta folie i poobklejaj drzwi pianką pod panele podlogowe.... to najnizsza wersja budzetowa wyciszenia drzwi, ale daje rade. ew na folie po uprzednim pocięciu jej zeby miec dostęp do wnętrza drzwi na przyszlosc

folia ma już 11 lat prawie.... zostawie ją narazie

przynajmniej póki się nie ociepli

Bartkowe...

Cytat:
2007-02-09 18:34:44, cezariusz pisze:
o to wam chodziło? >>>>KLIK<<<<

Nie do końca bo mi to wygląda na kalkulator korektora impedancji.

p.s.
juz znalazlem na elektrodzie kalkulatorek zwrotnic

dzieki za odzew