Proszę o radę. szyba z rysą

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Bardzo proszę o radę.
Piórko wycieraczki zarysowało mi lekko przednią szybę.
Czy jest jakiś sposób aby pozbyć się ryski. Jakaś polerka czy coś w tym stylu ?

Polerka ze specjalną pastą ale uwazaj na refleksy które mogą powstać po........ jak dużo "białego" to czasem sie nie udaje

Cytat:
2007-02-09 10:34:59, Sinuspi pisze:
Polerka ze specjalną pastą ale uwazaj na refleksy które mogą powstać po........ jak dużo "białego" to czasem sie nie udaje

a znasz może nazwę takiej pasty ?
"białego" niedużo - jest szansa na powodzenie

Jest tylko jeden problem. To, że po polerce "nic" nie będzie widać nie oznacza, że będzie dobrze. Powierzchnia szyby po tejże polerce będzie w miejscu polerowania minimalnie (ale jednak) nierówna. Na tyle nierówna, że wycieraczka nie będzie w stanie "wybrać" z niej dokładnie wody czy brudu. A więc na sucho powiedzmy, że nie będzie widać, ale na mokro już tak dobrze zapewne nie będzie. Oczywiście, spróbować można, ale ja po wieeeelu rozmowach z pracownikami różnych "autoszyb" oraz po lekturze wielu forów motoryzacyjnych jestem lekko sceptyczny co do powodzenia rozważanej operacji

zawsze mozna sprobowac oddac auto do warsztatu co sie tym zajmuje fachowo

Cytat:
2007-02-09 13:56:20, mariobros pisze:
Jest tylko jeden problem. To, że po polerce "nic" nie będzie widać nie oznacza, że będzie dobrze. Powierzchnia szyby po tejże polerce będzie w miejscu polerowania minimalnie (ale jednak) nierówna. Na tyle nierówna, że wycieraczka nie będzie w stanie "wybrać" z niej dokładnie wody czy brudu. A więc na sucho powiedzmy, że nie będzie widać, ale na mokro już tak dobrze zapewne nie będzie. Oczywiście, spróbować można, ale ja po wieeeelu rozmowach z pracownikami różnych "autoszyb" oraz po lekturze wielu forów motoryzacyjnych jestem lekko sceptyczny co do powodzenia rozważanej operacji

Dzięki za rady
Ryska jest bardzo płytka (nawet trudno tu mówić o jakiejkolwiek głębokości) znikomy ślad. piórko gumowe wycieraczki wysunęło się z chwytaka, który je trzyma ( tanie wycieraczki) i on trochę przytarł. Mam nadzieję, że lekka polerka przyniesie efekt.
Mi ten stan nie przeszkadza ale przy sprzedaży auta może mieć kolosalne znaczenie estetyczne.
jeszcze raz dzięki za pomoc.

P.s. może znacie jakąś konkretną pastę polerską ?

Cytat:
2007-02-09 14:42:21, deri1 pisze:
(...) P.s. może znacie jakąś konkretną pastę polerską ?

na przykład
lub to