MotoNews.pl

Czincz -> Antena??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, mam tu gdzie wynajmuje tv 21 cali kolor, ale z tyłu jest tylko wejście na antenę. I takie pytanie. W domu sobie podłaczałem wyjście TV, znaczy miałem w TV czincze i wyjsciem TV z karty (żółty czincz) podłączałem do TV i moglem ogladac filmy na TV. Pamietam ze ojsciec kiedys podlaczal video anteną. Wiec mam pytanie, czy da się jakoś podłaćzyć wyjscie tv na karcie graf zeby podlączyc to do anteny czy nie bardzo i muszą być czincze albo eurozłącze?

czincz i euro cie ratuje albo przez wideo/magnetowid z tunerem

Potrzebny jest modulator,ktory zmieni czestotliwosc.Jesli masz magnetowid ktory ma wbudowany modulator (czyli i euro i i wyjscie antenowe) to nie ma problemu.

Jesli nie masz magnetowidu to kupujesz modulator i wchodzisz do niego sygnalem np RCA a wychodzisz zwyklym wtykiem antenowym do TV.Ustawiasz sobie kanał na modulatorze na ktorym ma sie stroic w TV i stroisz TV tak jak normalne kanały TV. NP takie cos:

KLIK Modulator

[ wiadomość edytowana przez: Przemm dnia 2007-02-07 19:55:38 ]

a taka przejsciowka to jaki koszt okolo ?

NP takie cos

OK. Mam wideo z wyściem antenowym. Dodatkowo są 4 czincze. :
Video In, Video Out, Line In. Lie out. I tak. Na karcie mam jednego czincza. Jak to wygląda ? Gdzie to mam poddłączyć i jak ustawić video / tv ?

z karty graf masz video out czyli w magnetowidzie video in

i normalnie potem podpinam antenę z video do tv i szukam w tv sygnału z video normlanym szukaniem kanału?

najprawdopodobniej nie moge powiedz na 100% gdyz nie robilem takiej operacji
glos idzie ci jednak z kompa no chyba ze podlaczysz pod karte muzyczna "malego jacka" a z drugiej strony chincz do Line IN

a możliwe wogóle jest żeby to działało?

Cytat:
2007-02-10 13:14:42, hepos pisze:
a możliwe wogóle jest żeby to działało?

tak

Niestety nie działa. Wziąłem video i podłaczyłem anteną z telewizorem. I TV widzi video. (można ogladac filmy). ALe niestety podłaczam czincza z karty TV do wejścia video in i nie działa Windows niby widzi drugi monitor ale nic sie nei wyswietla. Co zrobic?

up up glowie sie i glowie

Witam. Jeśli masz nowego typu VIDEO to przełącz w nim kanał EXT lub AV wtedy wyświetli ci się sygnał przychodzący do magnetowidu na Telewizorze. W starszych był taki przełącznik pod klapką a w nowszych z pilota.jak będziesz miał problem to możeszdzwonić na kom 508347404

mam starsze z wyświetlaczem SONY, mam do neigo pilota ale niestety nie tutaj , niestety zadnego przelącznika nie widzę.... co teraz?

to przełącz zmianą kanałów na VIDEO ( może być na 0 lub niżej)

ale na tv czy na video? na tv ustawilem sygnal z video na kanale 0 i tak jak mowie filmy z kasety ida ale obrazu z kompa nie wyswietla. w programach w video tez szukalem tak jakby programow i nie znalazloi obrazu

cofając kanały na magnetowidzie w dół wybierz 0 a jaknic nie będzie to zmień niżej powinno się wyświetlić AV lub EXT jeśli nie to tylko pomoże ci pilot od VIDEO

no to chyba został mi tylko pilot od VIDEO Dzieki za pomoc

NO PROBLEM