Tuning silnika z Poldka

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam zamier kupić FIATA 125p silnik 1.5 polonez mam zamiar zmienić wałek na wałek świątka GT-92 cena 380 zł i splanowac głowice ile da mi taki efekt ? czy ktoś z was tak robił i jak to chodzi ? a może macie jakieś inne patenty

Regata sie znudziła czy kanta kupujesz jako drugi samochód ?!
Co tych przeróbek jakie chcesz wykonać, to trudno tak powiedziec ile ci da. Wiadomo ze głowicy duzo splanowac sie nie da bo tylko 0.7mm przynajmniej tak jest napisane w książce jednak zaden z nas nie planował wiecej i nie sprawdzał tego. Jesli juz scigasz glowice to obrób kanały, zawory, obrob komore spalania, wypoleruj denka tloków zeby nagar sie nie zbierał tak łatwo. Mozesz zamontowac kolektor rurowy do silnika polonezowskiego wchdozi bez zadnych przeróbek jedyne co musisz zmienic to dwururke bo w kolektorze rurowym jest jeden wylot.

Kolektor ssacy wyrownac i spawsowac z głowica, przeobic gaznik ( artykuł na stronie F&F )
Jesli chcesz przerabiac extremalnie to zamiast seryjnego gaznika 2 DCOE albo IDFy na przerobionym kolektorze ssacym szybki wałek i chyba wystarczy...
pozdro

może silnik 1.6 DOHC -patrz kupie sprzedam

mar, co sie stało ze nie robisz 125 z 1.6 dohc ? jakies inne plany ?!

REGATE chce sprzedać bierze olej prawdopodobnie pierscienie kosz pierscieni 60 zł bo juz sie dowiadywałem a ja nawet
na benzyne nie mam kasy a wiem kto ma na sprzedaż fajnego kanta i napewno nie bede wymieniał silnika w fiacie jak ktoś by chciał kupic regata cena wyłowawcza 3.000 lub zamiana na 125 p wiecej szczegółów na maila tuning-zgierz@wp.pl

nie .
znalazłem i tu UWAGA silnik 1.6 DOHC z przebiegiem okolo 10 tyś km.!!!!!! i jak?
dlatego pilnie kasy potrzebuje zeby mi go ktoś nie sprzątnol z przed nosa.
dokladniej wszystko będe wiedział w środe-czwartek,bo jade go oblukać. ale inf. raczej pewne-tylko koleś upiera sie ze silnik ma 100HP ale poj 1.4. więc albo 1.4 albo 1.6, ale ten przebieg
dziadek kupil mirafiore i chciał sie ścigać - no i 2.0 wsadził- podobno jak sprzwdze to napisze

No ale za sam silnik jeszcze z taaaakim przebiegiem to walnąłeś cenę z grubej rury. Ostatnio w Autogiełdzie Wrocławskiej jak był silnik 1.6 DOHC za 6 stów ze skrzynią i wałem to był napraawdę za drogi (normalnie chodzą 350-400). W remont trzeba włożyć kupe kasy i w przekładke...

ale ten co chce sprzedać jest na chodzie sam nim przez miesiąc jezdzilem(ok 3000km) i dolałem ok 0.5 l oleju.(w mirafiori) zero wycieku ani innych takich ...

EGON, a nie pomyślales ze kupisz kanta i znow moze przytrafić sie to samo ?! Nie lepiej sobie wziąśc i wyremontowac sobie silnik w regacie ?
No chyba ze masz kanta z pewnego źródła na oku

Kant jest fajnie zrobiuony i blacha jest oki a byłem dziś na przegladzie technicznym Regata i przeszła bez zastrzezen nawet spaliny oki a olej bierze koles powiedział ze silnik jest oki bo nie kopci z odmy ani jak sie bagnet wyciagnie a ze olej bierze to powiedział ze to normalne ja zauwazyłem ze jak jezdze spokojnie to nie bierze oleju albo mało bierze a chce sprzedać bo nie mam kasy a kaciak jest tanio