| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2007-02-11 11:26:21 wkład jest wciśnięty, trzyma się po prostu 'na wcisk'
wystarczy pokonać opór sprężyny i wkład wypada gdy zamontujesz już nowy wkład w starą obudowę weź termostat w rękę i nalej do niego wody. Jak woda będzie wyciekaćciurkiem to daj se spokój i kup nowy termostat (obudowa wyżarta). Jak jest szczelny lub kapią ledwie kropelki to jest ok. |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2007-02-11 12:51:17
1. zaskoczony jezdem pomysłem !...chyba nikt z posiadaczy 1,8 nie wymieniał samego wkłada (oczywista mogie sie mylić w cały rozciągłośni ) ....jaka różnica?...6 zł czy może 8 ?
2. skorzystaj proszę z Wyszukiwarki....o termostacie i rurze z nexii napisano tyle że masz z głowy niedziellę
3. sprawdź Inter Cars Powodzonka
|
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2007-02-11 14:08:28 kurcze jak to wytlumaczyc...
bierzesz termostat w rekę, ogładasz. Widzisz obudowę oraz samwkład. W obudowie są występy, o które zaczepiony jest wkład. Sam wkład ma chyba 2 sprężyny śrubowe, jedna stabilizuje zawór termostatu, druga dociska wkład do poprzeczki, która go mocuje. Wystarczy docisnąć poprzeczkę pokonując opór sprężyny, zdjąć poprzeczkę z zaczepów i wkład masz w ręku. Opisałem z pamięci jak to wygląda w termostacie, który wymontowałem z espera jakieś 2 lata temu. Możliwe, że inne termostaty są zbudowane nieco inaczej |
marcin2 gdynia | 2007-02-11 17:10:29 |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2007-02-11 23:15:44
hi hi...sie mi podoba...prawie każdy mówi co innego w w/w wątku...a poza tem...najbar zi to mię się podoba wcześniejsza wypowiedź radzącego teraz Roberta_S
|
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2007-02-12 21:47:58
No to jeszcze cennik , nazwę firmy termostatowej i miejsce zakupa prosimy podać .... Bo to, że z takom termostatom jest dużo lepiej ...wiemy od bardzo dawna
Pozdrawiam ![]() |