Szarpie- brak pomysłów:(

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Prosze o jakeś wskazówki bo już brak pomysłów.
Kable wymienione, świece wymienione, krokowiec sprawny, filrty wymienione, skrzynka bezpieczników wymieniona, odpowietrzenie skrzyni korbowej ok. Niestety dalej szarpie gdy się zagrzeje. jak jest zimny to wszystko ok. gdy się zagrzeje t o zaczyna szarpać i obroty spadają ale tylko do momentu pierwszego zatrzymania.Gdy się zatrzymie obroty spadną do ok 400 i po paru sekundach podnisą się do 900 i już jest ok tylko szarpie cały czas.

Prosze o rady.

a filtr paliwa wymieniony ?????

Cytat:
2007-02-24 09:50:47, gigi24 pisze:
a filtr paliwa wymieniony ?????

Wymieniony i żadnej poprawy

Ja wiem co sie stało.
Zepsuło się.
A EGR i cz. temp nie są tu przypadkiem "powiązane" z objawami?

Cytat:
2007-02-24 10:21:11, CKsrv pisze:
Ja wiem co sie stało. Zepsuło się. A EGR i cz. temp nie są tu przypadkiem "powiązane" z objawami?

Myślałem, że może coś z czujnikem temperatury. Tylko to cheba ten co podaje dane do kompa i gdzie on się dokładnie znajduje?

mam troche inny silnik ale raczej w okolicy termostatu to ten dwuprzewodowy

No to ja powiem tak !! Jeśli to jest 1.6, 1.8 16v to na bank sprawdź:

1. sondę lambda -dokładnie to czy ona sama nie jest zepsuta (szukaj na forum) lub jej podłączenie, czy kable nie są przerwane lub rozłączone.

2. przepływomierz powietrza, sprawdź czy działa jak należy (szukaj na forum), czy jego podłączenie, kable są ok, no i może być jeszcze brudny ale raczej by nie szrpał z tego powodu.

U mnie szarpało - wymieniłem sondę. Później szarpanie się powtórzyło i miałem zerwany kabel od przepływomierza.
Przeważnie te dwa urządzenia są przyczyną szarpania a dopiero w następnej kolejności kable, świece itd, no chyba że ich nie wymieniałeś od 100 000 km.