| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
CHRISMEN OMA A 2,4i POZNAŃ-Swarzędz | 2004-07-21 12:43:20 No gitara godne pochwalenia - niestety osobiście nie skorzystam za daleko do Poznania a poza tym mam piec 2,4 i na dodatek w taniej wersji bez kroku.
Życze owocnej współpracy i dobrych efektów. narka |
CHRISMEN OMA A 2,4i POZNAŃ-Swarzędz | 2004-07-21 14:17:41 A tak przy okazji mam pytanko , tj taki powtarzający sie problem, że jak przełączy się auto na gaz to nie chce chodzić efekt jakby brakło zasilania gaśnie a jak przełącze spowrotem na paliwo chodzi i mogę tak próbować klikakrotnie aż w końcu zaskoczy metodą prób i błędów doszedłem że może to być coś ze stacyjką od przełączania gazu bo jak ją wypiąłem i popukałem parę razy to po zamontowaniu ponownie chodzi dobrze jakiś czasik i znowu i powtórka całej ceremoni - podejrzewam jakiś zimny lut czy cosik nie łączy czy jak nie wiem spotkał się ktoś z czymś takim i ewentualnie ile kosztuje wymiana takiej stacyjki gazu? |
GRYZZLY Łódź | 2004-07-21 15:28:41
Możliwości jest dużo - ciężko może być samemu ustalić, nie wiem na ile się na tym znasz. Może stacyjka, może źle zaciśnięta na niej (lub gdzie indziej)końcówka konektorowa, może przekaźnik, czy na pewno dobrze z tyłu odkręciłeś zawór na butli ? No to masz co popróbować Pozdr. Gryzzly |
CHRISMEN OMA A 2,4i POZNAŃ-Swarzędz | 2004-07-21 15:53:14 Zdzieki chłopaki akoś pokombinuję i nieomieszkam dać cynka co z tym fantem było nie tak umówiłem sie z GAZOWNIKIEM na piątek - może stacyjke szlak trafił abo co zobaczymy sam nie dałem rady za dużo możliwości i brak części zapasowych na próby które pomogłyby ustaliś słabe ogniwko w tym łańcuszku domysłów. |
GRYZZLY Łódź | 2004-07-21 22:05:25
Jestem ciekaw co z tego wyjdzie Czekam na relację Pozdr. Gryzzly |
CHRISMEN OMA A 2,4i POZNAŃ-Swarzędz | 2004-07-26 12:42:18 no witam rewela ta moja wrednizna jedna mnie wycykała jak wybierałem sie do gazownika to normalnie jakby słyszała co ją czeka i ani razu nie zajęknęła tłumacze gościowi co sie dieje że robi nagle buuuuuuuuuuuuuuu jakby zasilania nie miała czy cosik a on na to że możliwości jaert multum(ma racje chłop) i że dopóki się nic nie dzieje nie może sprawdzić i zaradzić ale mówi że miał takie przypadki i stacyjka się pochrzaniła, więc zawinąłem się z tamtąd nic nie płacąć bynajmniej i w drodze powrotnej zgadnijcie co mi ta moja Omesia zrobiła - oczywiści buuuuuuuuuuuuu ale tylko raz i na razie gada poczekam zobacze najwyżej załatwię se inna stacyjkę na podmianę i wyjdzie szydło z worka co ją boli. A swoją drogą cwana bestia no nie jak słyszy że do doktora to w szystko z nią oki.
narazek |
GRYZZLY Łódź | 2004-07-26 14:29:30
Ja bym najpierw sprawdził stan połączeń elektrycznych - trzeba podłączyć omomierz - najlepiej z dźwiękiem (jeśli ma), i sprawdzić to co się da - szczególną uwagę zwracając na zaciśnięte końcówki konetorowe - czasmi komuś się zbyt mocno zaciśnie zaciskarka i już jest naderwany przewodzik, przy pracującym silniku co jakiś czas się rozłączy Może być również luźny bezpiecznik. Albo Ci już nawala przekaźnik sterujący wtryskiem ... lub jeszcze cosik innego ... Hmm.... trzeba po koleji sprawdzić. sam wybierz co najpierw Pozdr. Piotr |
CHRISMEN OMA A 2,4i POZNAŃ-Swarzędz | 2004-07-26 14:36:37 zdzięki za rady tak też uczynię co w moim skromnym zasięgu i możliwościach - brak osprzętu i wiedzy elektrycznej.
namacalnie posprawdzałem łączenia i i poczyściłem wszych oki. jak wpadnę na to to nieomieszkam dać Ci cynka narax |
GRYZZLY Łódź | 2004-07-26 23:14:41
Niestety tylko miernikiem - "macanie" w tym przypadku nic nie da lepiej pomacać ładną blondynkę - większy efekt będzie (bez obrazy) Naderwania przewodow można wcale nie dojrzeć, ani nic nie wyczuć - szczególnie jak coś w środku poszło. Pozdr Gryzzly |
CHRISMEN OMA A 2,4i POZNAŃ-Swarzędz | 2004-07-27 09:31:08 Robię co mogę i umiem a namacalnie to wolę zbadać brunetki osobiście. Z moich doświadczeń wnioskuję i obstawiam jednak stacyjkę od gazu - bo jak nią potrząsnę i popukam to jakiś czas jest ok. Muszę zdobć drugi egzemplarz na przeprowadzenie próby i wszystko będzie jasne |
DJ-Wielebny Omega B Suwałki | 2007-03-06 20:51:49 Witam Czy ktoś mógłby pomóc w sprawie ustawień tego sterownika. Muszę zmienić sterownik, miałem stare Bingo i będę musiał zmienić to na eskę. Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć jak mam poustawiać wszystkie punkty jak ustawić sondę TPS-a i resztę. Czy można ten sterownik poddać autoadaptacji czy jednak trzeba podłączyć pod komputer , mam interfejs tylko nie mam jak tego podłączyć do samochodu gdyż mieszkam w bloku. Proszę o pomoc bo niestety u mnie w okolicy nie ma dobrego gazownika jak już wstawią instalację to nie umieją jej dobrze wyregulować. A nie chcę żeby poleciał mi drugi przepływomierz. |
michu808 Omega B Caravan Trzcianka | 2007-03-07 08:56:45 Dużo na temat regulacji tego typu sterownika znajdziesz tutaj :regulacja
ale bez podłączenia do kompa poprzez interfejs nic nie zdziałasz. |
DJ-Wielebny Omega B Suwałki | 2007-03-07 21:28:56 Dzięki za materiały przeglądałem odnośnie regulacji pomoże mi to na pewno, ale szukam czegoś gdzie mógłbym znaleźć ustawienia sterownika Bingo S (jak go muszę ustawić -parametry) do silnika w Omedze B 2,0 8V . Może ktoś posiada taki sterownik u siebie w Omie z takim silnikiem, byłbym wdzięczny.Pozdrawiam. |