MK IV - wachacz przedni

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam, czy przedni wachacz w MKIV jest taki sam jak w MKIII? czy pasują do siebie zamiennie? Czy da sie wymienić tulejkę metalowo-gumową w wachaczu czy trzeba wymienić całą część? Chodzi o wachacz przedni w MKIV.

powinno sie wymienic caly wachacz. tak pisze w ksiazce. ale z doswiadczenia wiem ze same tulejki tez da sie wymienic a co do wchaczy to na 90% sa takie same ale upewnij sie jescze

ważne żeby wahacz miał nie wybitego sworznia

z mk3 powinien pasować

sworzeń jest dobry, wybita jest tylko tulejka. wie ktoś może gdzie można kupić taką tulejkę? w sklepach mówią, że rzeba kupić cały wachacz, że tulejka nie występuje jako podzespół. nie ma jej nawet w katalogach. na allegro też szukałem i nie ma.

są 2 rodzaje wahaczy
ja w mk4 miałem niewymienialna tulejke
ale widziałem wahacz chyba z mk3 w którym ta tuleja była wbijana na prasie
wymień cały wahacz w końcu nie są drogie
odrazu sprawdź sobie drugi
za 2 wahacze zapłacisz ok 200-250żł
i mówimy tu o firmowych dobrych zamiennikach
bo są tez takie po 60-70zł

w sumie każdy poleca te lepsze ale ja wymieniłem jeden wahacz 2 lata temu dałem 140 i teraz patrze na niego a tam gumy przy gałce popękane tak samo jak na wahaczu za 70zł który wymieniałem 1,5 roku temu
wybór należy do ciebie
albo dwa za 150 albo dwa za 250
jak ci zależy na kasie to na tych za 150 pojeździsz spokojnie pare lat i paredziesiat tyś km

czy QH to dobra firma? mozna taki kupic za 70 PLN

[ wiadomość edytowana przez: iroquoai dnia 2007-02-14 13:18:22 ]

Ja kupilem rok temu prawy wahacz przedni, nie pamietam jakiej firmy. Dalem 80zl i dzis wyglada tak samo jak lewy orginalny po 16 latach fordoski...czyli wyj..any na wszystkie sposoby I kup teraz zamianik

niestety nie zaleznie jakiej firmy wahacz kazdy tak samo szybko wypadnie i bedzie dupa.
na nasze drogi i ten glupi pomysl z plywajaca tulejka nie ma mocnych

wahacz z mk3 nie pasuje do mk4 - inne jest wygięcie przy sworzniu

do tego wahacz z mk3 ma wymienną tulejkę
a wahacz z mk4 ma niewymienną