| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
7 fiat 147 brazil puławy | 2007-02-11 15:42:21 Z uwagi na brak części do mego silniczka zamierzam zafundować do mojej "7" silnik wraz z skrzynią biegów od fiata ritmo 1,3 lub 1,5 silnik prawie mam taki (cena około 200zł)brak mi tylko jakieś starej skrzyni od zastavy (musze flansze wymienić bo rozrusznik nie wejdzie).
Dlaczego? bo mam już dość szukania wałów rozrządu tu mam wybór i możliwośći ,duży moment obrotowy i spalanie przy tej masie jest mniejsze. niewierzycie to zajrzyjcie ,tu są nasze 7-ki.http://www.fiat147web.com.ar/ mam na tabliczce FIAT 147 z silnikiem 1050 a dziury na łapy do silnika od 1,4cc .Z silnikiem 1050 szły na europe . Jeśli macie mk3 albo mk2 to do roboty zakładać i nie bać sie ja zakładam jak się ociepli co mi tam . rzeżba mała ale frajda większa a tym bardziej że uratujemy jakieś ritmo, regaty co wy na to. niewiecie jak wyglądają np łapy do silnika to zajrzyjcie tutaj http://www.enfierrados.com.ar/wwwfierrados-autodromos/fierrosgalvez10.htm( większość silników to tipo 1,4 lub 1,6) ale są też od ritmo,regaty .I jesze jedno przymierzałem silnik i skrzynię do " 7" pasuje . ps. od jakiego modelu jest silnik M202.15 FIAT-LANCIA gaźnik dwugardzielowy solex , w necie podaja sprzeczne informacje |
Buczek21 Niska Suka zabrze | 2007-02-11 23:20:30 7
Mam pare pytanie do ciebie Bo sam jestem za etapie szukania nowego napedu
-bez problemu podejdzie taki silnik 1.4,na łapy z 1050cm??? Masz jakies godatkowe "brayzylijskie" mocowania??Czy w kazdym Mk2,Mk3...one sa Masz jakies dokładniejsze foty tej łapy???
-Seryjna skrzynia z 1050,bez problemu podejdzie pod blok 1.4-1.5??Czy trzeba flansze??? -temat montazu 1.5 był juz poruszany tutaj kiedys....Głównym problemem jest alternator ktory jest bardzo nisku umieszczony,a tym samym popprostu przeszkadza
Jesli to co mowisz to 100% prawdy..to bez prtoblemu powinnien podejsz 1.3 t |
tomek-bieron opel kadett c '77 kraków | 2007-02-12 23:40:51 witam,
w mk2 nie ma żadnych dodatkowych otworów pod łapy,może 147 ma coś takiego ale w 147 seryjnie było 1300/1400 takie jak w ritmo,więc może stąd dwa rodzaje otworów pod łapy, mk2 i mk3 napewno ich nie ma,kumpel zakładał 1,5 od ritmo i trzeba było dorobic całe mocowania po obu stronach a skrzynie do teo najlepiej od zastawy albo z ritmo założyc ale 4rke,5tka miesci ale na styk i jest dużo przerabiania. pozdrawiam i powodzenia |