Jest tak, że postanowiłem sprzedać takie auto.
Silnik 1.6 ohc.
Powód jest taki, że zakładałem mniejszą awaryjność i lepszy stan blacharki, co by można się nim poprzemieszczać bez stresów.
Awaryjność może nie jest takim problemem, ale blacha się okazała być w gorszym stanie niż sądziłem, a nie mam głównie czasu żeby się między przemieszczaniami zajmowac stanem tej gabloty. Sprawa kolejna, to że będe remontować co innego więc bardziej potrzebuje drugiego auta do poruszania, niż do remontowania
Tyle tłumaczenia się.
131 ma ubezpieczenie ważne jeszcze na pół roku jakoś. Przegląd wyszedł, ale jeśli ktoś weźmie w całości to zrobie co trzeba żeby przegląd przeszedł.
Blacha jak wspomniałem jest na dwa razy. Raz, że z zewnątrz puchnie i odłazi farba (będzie na fotkach), dwa, że podłoga jest w stanie gorszym niż wygląda (okolice podłużnic z przodu, wzdłuż progów i pare inych miejsc się znajdzie).
Mechanicznie. Jeździ, skręca, hamuje, nawet. Żeby jeździło całkiem przyzwoicie musze wymienić prawy amortyzator z przodu (lewy już wymieniłem, a był tragiczny, do tego stopnia, że się dolne mocwanie do zwrotnicy zdestrukturyzowało, no i bujało mocno). Tak więc dzięki koledze bolgerowi nabyłem komplet dwóch nowych amortyzatorów przednich przeznaczonych do Fiata 131 w wersji diesel (więc twardsze). Sprawa do zrobienia jeszcze, to mocowanie dolne, tylnego lewego amortyzatora, też się zdestrukturyzowało, więc niezbędna jest interwencja spawacza.
Silnik działa, bierze trochę oleju, skrzynia biegów też sprawna. Świeci, mruga kiedy trzeba. Nowiutki aukmulator Centry 50Ah, niemal nieśmigany (kupiony w październiku albo listopadzie, gwarancja oczywiście jest).
W całości z przeglądem sprzedam za 700zł (500 to praktycznie amortyzatory i akumulator)
Foty
"Wada" lakieru
Całość
W ramach kontaktu:
gg: 4113231
tlen: sierkam
priv
telefon: 693 44 54 78
[ wiadomość edytowana przez: kij dnia 2007-01-15 19:42:05 ]