Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Plush Polonez ATU 1,6 GLI Chełm | 2003-10-30 13:38:46 Dzisiaj rano przezylem niezly stres - wsiadam do autka odpalam, podlaczam radio i kontem oka widze ze swieci sie cos czerwonego na desce!!! - kontrolka braku cisnienia oleju!!! przestraszylem sie i wylaczylem silnik... Ale po kilku testach okazalo sie ze kontrolka to objaw zupelnie innej awarii - otoz nie dzialaja mi prawie wszystkie wskazniki i kontrolki na desce rozdzielczej: obrotomierz, wskaznik paliwa, temp. silnika, ukladu hamulcowego, check engine, kontrolka recznego i byc moze jakies inne jeszcze, pozatym nie grzeje tylna szyba... Pozostale urzadzenia dzialaja poprawnie /raczej...nie wiem czy czegos nie przeoczylem/ Zastanawiam sie jakie urzadzenie bierze udzial w dzialaniu w/w wskaznikow? Czyzby slawne urzadzenie mikroprocesorowe/czy jak ono tam sie zwie/ ? Moze ktos jeszcze mial taki problem
Dzieki z gory za odpowiedz PS. Auto to pn ATU 1,6 gli abimex |
momik Miłośnik FSO Subaru Warszawa | 2003-10-30 13:44:22 Czy działają Ci światła stopu?
|
![]() Lafaar Miłośnik FSO MR93 / Vitara / Berl ... Toruń ZOK | 2003-10-30 13:45:58 No wlasnie u mnie w GLE nie działała deska i swiatla stopu (o czym zreszta nie wiedzialem przez pare dni ![]() [ wiadomość edytowana przez: lafaar dnia 2003-10-30 13:48:47 ] |
![]() OLO Miłośnik FSO ![]() 105L/125/125k/126S/1 ... Wawa | 2003-10-30 13:47:14 sprawdź bezpiecznik. ----------------- "Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz. To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat. Fiacior mój to jest to, kocham go..." |
momik Miłośnik FSO Subaru Warszawa | 2003-10-30 13:49:54 a ja pójdę dalej ![]() ![]() |
![]() Plush Polonez ATU 1,6 GLI Chełm | 2003-10-30 14:07:53 Swiatla stopu dzialaja ale ich kontrolka nie, najbardziej dziwi mnie reczny i obrotomierz!!! bezpieczniki sprawdzilem - wszystkie sa ok |
![]() Plush Polonez ATU 1,6 GLI Chełm | 2003-10-30 14:25:57 Hmmm Dominik chyba masz racje, bo podswietlenie zegarow tez nie dziala... |
momik Miłośnik FSO Subaru Warszawa | 2003-10-30 14:28:25 Jeśli okaże się że u Ciebie też jest winna kostka to ja płaciłem coś około 35 zł wiec koszt na szczęście nie za duży ![]() |
![]() Plush Polonez ATU 1,6 GLI Chełm | 2003-10-30 21:10:17 Ufff wlasnie skonczylem dlubaninke - okazalo sie ze to tylko bezpiecznik ![]() ![]() ![]() ![]() Wszystkim serdecznie dziekuje za zainteresowanie ![]() |
![]() -DLUGI- Miłośnik FSO Polonez C+ 1.6 GSI Białuń | 2006-03-22 20:38:53 Na załączonym zdjęciu przedstawione jest urządzenie mikroprocesorowe dla Poloneza Atu plus. Moje pytanie jest następujące: który styk (lub styki) w tym mikroprocesorze odpowiadają za świecenie się pomarańczowej kontrolki pedału hamulca na desce rozdzielczej??
![]() |
profil-usunięty | 2006-03-23 07:42:11 |
![]() -DLUGI- Miłośnik FSO Polonez C+ 1.6 GSI Białuń | 2006-03-25 19:27:56 Wielkie dzięki robreg ![]() Potrzebowałem to wiedzieć ponieważ od czasu do czasu podczas jazdy zapala mi się ta kontrolka od przepalonej żarówki STOP-u i już wszystkie żarówki sprawdziłem i wiem, że są dobre. Jak poruszam tym mikroprocesorem to zgaśnie od razu kontrolka czyli wniosek: albo jest za duży luz na stykach 9styku) albo (co gorsze) wysiada ten mikroprocesor, który kosztuje pare ładnych polskich złotych ![]() ![]() |
profil-usunięty | 2006-03-25 20:43:54 fajnie ale to bylo juz na stronie |
![]() maciekz Miłośnik FSO PN caro Pruszków | 2006-09-22 22:43:47 Szukałem w wyszukiwarce i tu cokolwiek znalazłem:
No i jeszcze się przywitam CZEŚĆ i spróbuję kontynuować temat 1. Objawy są takie : w inst. elektrycznej wszystko działa w porządku z tym że raz na jakiś czas po włączeniu zapłonu nie działają kierunkowskazy lub same zaczynają działać wycieraczki. Po wyłączeniu zapłonu i ponownym załączeniu zazwyczaj wszystko to działa prawidłowo 2. Drugim objawem jest samoczynne włączenie się wycieraczek w czasie jazdy z tym że rozłącza się w tym czasie zapłon . Podczas takiego numeru z rejonu skrzynki z bezpiecznikami dochodzi "tykanie - terkotanie". Tu też pomaga wyłączenie zapłonu i ponowne odpalenie Narazie idzie z tym jakoś się poruszać ale mam wrażenie że jak coś pier...... to raz a porządnie. Czy za te objawy odpowiada własnie owy wynalazek (u.m) czy coś innego ? Gdzie szukać i czy ktoś coś podobnego przerabiał ? ![]() |
![]() MichalSW Miłośnik FSO FSO Polonez Caro Plu ... Kielce | 2006-09-23 06:39:26 Jak zaczęły mi się same włączać wycieraczki, wymieniłem urządzenie mikroprocesprowe i objaw ustąpił. Innych objawów takich jak u Ciebie nie miałem na szczęście. |
![]() krzysiek_rogal Caro GSi Łęczyca/Łódź | 2006-09-26 14:58:16 Witam,
a powie mi ktos gdzie to urzadzenie jest zamocowane w Caro plusie. Wiem gdzie jest w zwyklym caro (wyglada troche inaczej). Ojciec kupil plusa (GSi) i brakuje mu przerywanej pracy wycieraczek no i czasem nie gasnie kontrolka od stopu. Poszukiwania chcialbym zaczac wlasnie od wyeliminowania usterki tego ustrojstwa (jak tylko znajde wolna chwile :/). A zapomnialem, wycieraczki nie koncza tez biegu na dole szyby tylko od razu w momencie wylaczenia ale za to chyba odpowiedzialny jest jakis wylacznik krancowy. -- pozdrawiam, Krzysiek |
![]() kan Miłośnik FSO Zabrze | 2006-09-27 13:42:33 Wyglada jak większy przekaźnik i znajduje się w skrzynce bezpieczników. Na pokrywce skrzynki bezpieczników masz opis. |
![]() krzysiek_rogal Caro GSi Łęczyca/Łódź | 2006-09-28 00:15:41 Hej,
Dzieki za odpowiedz. no to sie nie popisalem ![]() -- pozdrawiam, Krzysiek |