Pytanie do mechanika c.d.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam pytanie. miałem małą kolizje. uderzyłem z predkoscią 5 kmh w opla astreII. zapłaciłem 150zł za niewielki odprysk farby na przednim zderzaku, jednak poszkodowany twierdzi ze uszkodziłem mu czujnik na chłodnicy , który pokazuje przez cały czas 19. czy to mozliwe? ten pan dziwnie szybko dostrzegł ta nieprawidółowosc na wyswietlaczu i domaga sie kosztow naprawy? prosze o rade zastanawiam sie czy nie chce mnie naciągnąc na starą usterka.

c.d. problemu po 2 dniach niejaki pan omar ma problem z poduszkami powietrznymi. zapaliły sie kontrolki! naprawa u elektronika 250zł. pytam wiec dalej czy taka kolizja mogła miec wpływ na poduszki?
prosze o opinie. a czujnika powietrza nie ma na miejscu! czy to mozliwe ,ze odleciał przy takim uderzeniu?

[ wiadomość edytowana przez: jozeff dnia 2007-02-16 11:41:19 ]

[ wiadomość edytowana przez: jozeff dnia 2007-02-16 11:45:48 ]

[ wiadomość edytowana przez: jozeff dnia 2007-02-16 11:58:59 ]

w astrze II czujnik temperatury zewnętrznej jest własnie w zderzaku przednim
znajduje sie on na środku zderzaka, poniżej tablicy rejestracyjnej, na środku dolnego wlotu powietrza
jeśli uderzyłeś gdzieś w okolicach tegoż czujnika,to możliwe że coś z nim się mogło stać

To jest częsta awaria, ten czujnik, wariuje na różne sposoby... Jesli koleś ewidentnie za szybko wykrył tą usterkę, znaczy, że miał ją wcześniej i chciał sobie ja darmowo usunąć...