Spawanie plastiku??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
w związku że urwałem sobie lusterko przy próbie odgięcia go od drzwi w mróz i że ułamało się mniej więcej w linii prostej bez uszczerbień, to kolega podpowiedział mi że są magicy co spawają tworzywa sztuczne. Miał ktoś z tym styczność?? Daje to rade? Nie uśmiecha mi się kupno całego lusterka
Pozdrawiam

Tak...są tacy magicy...

Nie miałem akurat do czynienia z naprawą lusterka, ale zderzaki, osłony pod silnik itp itd. tak.
Dobry fachman od "plastików , zespawa" Ci każde (prawie) tworzywo!...

tylko warto sprawdzić koszty!...czasem są chore i prawie równe kosztom zakupu nowem elementu

Powodzenia

Cytat:
2007-02-21 00:12:47, Wotti pisze:
Witam, w związku że urwałem sobie lusterko przy próbie odgięcia go od drzwi w mróz i że ułamało się mniej więcej w linii prostej bez uszczerbień, to kolega podpowiedział mi że są magicy co spawają tworzywa sztuczne. Miał ktoś z tym styczność?? Daje to rade? Nie uśmiecha mi się kupno całego lusterka Pozdrawiam

w którym miejscu jest pękniecie? bo jesli tam gdzie mysle czyli na ramieniu to przeciez to nie jest plastik to kruchy gowniany metal..i napewno tego nie pospawasz z w sposob trwaly plastikowa w lusterku jest tylko obudowa w koloze nadwozia i nakladka na trojkat przkrecany do karoserii..ale pod ta nakladka jest metal i jesli to peklo to szukaj innego trojkata..jesli pekl metalowy stelaz to mozna to druciarsko poskrecac z uzyciem jakiegos plaskownika (2 lata mi to wytrzymalo..ale peklo w koncu pod naporem lusterka mijajacej mnie laguny)

a jesli pekla plastikowa obudowa to to jest cześc zamienna która można kupic

cholera...chyba ze mowisz o lusterku starego typu to ja nie wiem..ale one sie nie skladaly chyba

Czasem opłaca się zainwestować i kupić własny sprzęt
Szczególnie jak mamy więcej elementów do sklejenia.
Jest tego trochę na allegro spawarki do plastiku

Ja zrobiłem podobnie jak się dowiadywałem o konserwację samochodu.
W podobnej cenie kupiłem kompresor i osprzęt do niego

Cytat:
2007-02-21 09:29:00, krzychu_ch pisze:
Czasem opłaca się zainwestować i kupić własny sprzęt

Szczególnie jeśli sprzęt kosztuje ponad 200 zł, a nowe lusterko 180 zł (+2x10 zł lakier).