| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
karol555 sz-n | 2007-01-30 16:20:04 Witam,
Chciałbym się dowiedzieć jaki kupić akumulator do mojej Toyoty: Toyota Carina II, 1990r. 1.6 - 16V - Benzyna Myślałem nad Centra Standard 55 460 ? |
AdS TOYOTA DRIVER nissan almera Warszawa | 2007-02-04 23:57:13 Ja polecam ZAP Piastów, jeden akumulator przetrwał 10 lat i padł przez awarie intalacji (regulator napięcia), drugi już zewnętrznie zupełnie inny, bezproblemo działa pare lat.
Co do pojemności - nie wiem, najlepiej taki jak zaleca producent, nie zgodze się do końca że nie istnieje pojęcie "za dużego" tzn. o zbyt dużej pojemności, ze względów opisanych przez Urbmicha. Bigelektron może i ma racje, ale w przypadku gdy auto pokonuje regularnie długie dystanse. Pewnie coś ok. 50 Ah i z dobrym prądem wzbudzenia czy jak mu tam o... poprostu rozruchowym. Właśnie zajrzałem na strone producenta ZAP i jest model JAPAN CARS, pewnie to tylko chwyt marketingowy, ale działa!
pozdr. |
AdS TOYOTA DRIVER nissan almera Warszawa | 2007-02-19 16:32:59
Nie mam podstaw aby sie sprzeczać. Pare lat temu czytałem w niejednym miejscu tego typu publikacje, które wywołują u Ciebie gęsią skórkę Teraz za bardzo nie grzebałem się w temacie, ale nie spotkałem takich info
Chyba i czas na wymiane akumulatora i u mnie. Kręci, ale po 2 dniach stania bez ruchu w garażu nieogrzewanym, nie chce zakręcić ani razu. Mało aktywnie reaguje na ładowanie (mam prostownik z voltomierzem i amperomierzem). Nie zaglądałem mu jeszcze w magiczne oczko
Myślę o pojemności 60Ah, pewnie zartryzykuje tego japan cars z zapa. [ wiadomość edytowana przez: AdS dnia 2007-02-19 17:11:39 ] |
Linek TOYOTA DRIVER E11 2.0 D4D Łódź | 2007-02-20 21:40:14 zanim wymienisz sprawdź czy nie działał na sucho bo po kilku latach to lubi wyschnąć |
AdS TOYOTA DRIVER nissan almera Warszawa | 2007-02-20 21:50:22 Wątpie czy w tym delphi znajdę jakikolwiek korek... to chyba twór "bezobsługowy"... :/ Ale dzięki, sprawdzę. Ciekaw jestem czy jutro odpali, bo dziś był nieruszany, "rozbijałem" poldka z dziurą w tłumiku, ale aku kręci jak szalony (jutro zajmę się tłumikiem) |