Walki rozrzadu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!

Gdzie polecacie przerobic walki na sportowe w dobrej cenie i tak zeby sie nie rozlecialy po 10 tys?

Pozdrawiam
K131

Hej!
Polecam firme REWAR z Krakowa.
Rewar
Pozdrawiam!

Wik

Regeneracja wałków rozrządu to poważny temat, zwłaszcza jeżeli nie chcemy ciągle do niego wracać. W Polsce mogę polecić tyklo Świątka z Bydgoszczy !!!. Wałki wysyłasz pocztą zamawiasz odpowiedni zarys i po 2 tyg. już są gotowe

ja mam wałki od swiatka wyczynowe do 2.0 dohc, zapłaciłem 1000zł , ale nie maja zebatki na wałku wydechowym i mozna zapomniec o aparcie w głowicy. tylko w bloku ( koliduje to troche jak chce sie załozyc 2 gaźniki pionowe lub kolektor pod wtrysk.

co do kolektora pod gaźniki sa kolektory aqualti które maja skosne rury i omija sie w ten sposób aparat zapłon.

wytrzymałośc tych wałków jeszce mi jest nie znana bo silnik jest składany dopiero . ale słyszałem opinie ze sie szybko scieraja i najlepiej oddac jeszce je do ulepszania cieplnego 9azotowanie było by wskazane )

witam
co daje umieszczenie aparatu zaplonowego w glowicy na walku wydechowym a nie w silniku? Jak to sie rozwiazuje technicznie? Chyba nie trzeba wywiercic dziury w dekielku. trzeba? byly jakies wersje co mialy to rozwiaze oryginalnie? mowie o f 131?
Pozdrawiam

K131

Daje to ze mozesz zastosowac wtrysk MPI z Argenty albo podwójne gazniki na kolektorze który nie ma przesuniecia na aparat w bloku. A montuje sie go za pomoca specjalnej glowiczki i wałka z zębatka(które naleza do dosc deficytowych towarów)

Cytat:
2007-01-06 02:29:01, Kamil131 pisze:
witam co daje umieszczenie aparatu zaplonowego w glowicy na walku wydechowym a nie w silniku? Jak to sie rozwiazuje technicznie? Chyba nie trzeba wywiercic dziury w dekielku. trzeba? byly jakies wersje co mialy to rozwiaze oryginalnie? mowie o f 131? Pozdrawiam K131

rozwiązuje technicznie ???
PROSTO
trzeba mieć komplet :
wałek z zębatką
głowiczkę wydechową z otworem na aparat
sam aparat zapłonowy (przy digiplexie jest to tylko roździelacz)

U Heinricha z Wrocławia nie ma żadnego problemu wysyłasz wałek i dostajesz taki sam tylko ze zmodyfikowanymi krzywkami.

Mozesz podac jakies namiary na Pana Heinricha

Cytat:
2007-01-14 15:17:59, mysza127 pisze:
Mozesz podac jakies namiary na Pana Heinricha

Na Opolskiej na drugich światłach w prawo

A tak poważnie wystarczy tylko forum przeszukać:
http://motonews.pl/forum/?op=fvt&t=36119&c=0&f=25

andrys20
Czyli jak dam wałki do swiątka od 2.0 dohc z napedem aparatu z wydechu to mi nie zrobi?

a dlaczego miał by Ci nie zrobić??

niewiem tak zrozumialem.
jakie krzywki polecacie pod dwa gazniki?

Witam
Jeżeli chcesz mieć napęd aparatu z wałka wydechowego to musisz wysłać świątkowi oryginalny wałek.
Chłopaki poszli bardzo do przodu z technologią.
Może trwć to teraz do 3 tygodni(wykonanie nowego)
Przekonalem sie do świątka ,kiedy dostałem od niego walek do testów,jestem w pełni zadowolony.
Można zamówić sobie wałek pod siebie nie koniecznie z katalogu.
Ostatnio montowalem wałek do czyjegoś seja i tez jest ok.
W tej chwili robią sie wałki do astryGSI.
''Pod dwa gaźniki'' to troche malo informacji.....