Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() arek137 CB FORUM nadajnik Opel rekord Omega Katowice | 2006-10-17 20:12:01
hehe takiego wytłumaczenie jeszcze nie słyszałem ![]() najczestsze zakłucenie to własnie alternator pompa paliwa itp nieznaczy ze jesli alternator sprawny (czytaj ładuje i wszystkie diody sa ok ) to nie śeje zakłucen kolejny problem to iz radio ktorym dysponujesz jest marnej jakosci u mnie na szumy pomogło załozenie kondensatorow na zaśilaniu prosto z aku. jesli masz antene magnesowa to rowniez przez nia mozesz sciagac zakłucenia Sprawdzic to mozna odkrecajac antene od radia i właczajac nasłuch jesli bez SQ bedziesz słyszec zakłucenie winy szukaj w instalacji auta - bo w tym momencie przez antene wiadomo juz nie łapiesz zakłucen mam nadzieje ze odrobine pomogłem 73!!! |
![]() slawekk Esperak 1,8/Corsa C ... Warszawa Wawer | 2006-12-28 10:45:07 Ten wątek lekko mnie zdołował ,ale trudno zapytam...
W święta Mikołaj obdarował mnie CB Radiem i antenką ![]() Niestety jak podłączyłem radio w samochodzie to strasznie mi szumi i to bez względu na to czy silnik jest włączony czy wyłączony. Radio ma blokadę szumów ,ale jeśli ustawię ją tak żeby nie szumiało to wtedy nie słychać nawet czy ktoś coś mówi. Przy wyłączonej blokadzie słychać coś i czasem można nawet zrozumieć 1- 2 słowa ![]() Zauważyłem też że szumy bardzo lekko ,ale jednak nasilają się przy wyższych obrotach silnika ,a słabną przy niższych. ![]() Wymienić alternator? - Przy wyłączonym silniku też szumi ![]() Co zrobić z tym fantem? ![]() Radio to Alan 100 Plus - mówicie że "szumofon" ,ale chyba nie ,aż taki żeby nie dało się nic usłyszeć ![]() ![]() Antena to według sklepu też jakiś tam Alan ,ale na opakowaniu jest napis że to Canex - na zdjęciach wyglądają identycznie No i tu mam drugie pytanie: Czy antena Midland Alan i Canex to jedno i to samo (nie wydaje mi się) , czy mojego Mikołaja ktoś zrobił w jajo (tak właśnie podejrzewam). Na rachunku który "wysępiłem" jest pozycja "CB Midlana antena magnetyczna" Kłócić się ze sklepem czy nie mam racji? |
![]() arek137 CB FORUM nadajnik Opel rekord Omega Katowice | 2006-12-28 11:37:40
kolego zalinkowane anteny sa typu midland 18-244 i sa to identyczne anteny bardzo marnej jakosci Proponuje najpierw zainwestowac w cow pokroju anteny NORMALNEJ czy li zaczynajacej sied jajmy na to od 100cm i bedzie nie najgozej SQ ustaw tak na godzine 11 max 12 bo pozniej za duzo wicina i juz prawie nic nie bedziesz słyszał alana 100 da sie ładnie przerobic aby nie szumiał ale to juz niestety po gwarancji i przy umiejetnosci posługiwania sie lutownica |
![]() Pinki FORD MONDEO wcześnie ... C.K. Kraków | 2006-12-28 12:44:43 Umnie na alanie 199+ i antence midlanda 24-188 czy jakoś tak tej krutkiej . niedało sie nic powiedzieć bo w eterze było tylko słychać pisk
ocztwiście antena była zestrojona itd. po wiymianie antenki na LEEMa 160cm też magnes problem ustał odrazu i osiagi sie znacznie poprawiły |
![]() slawekk Esperak 1,8/Corsa C ... Warszawa Wawer | 2006-12-28 13:28:45
Brzmi ciekawie ![]() |
![]() slawekk Esperak 1,8/Corsa C ... Warszawa Wawer | 2006-12-28 13:35:46
Nie ma problemu przy większych prędkościach? Sprawdzone 160km/h wystarczyłoby mi - powyżej tej prędkości już za dużo pali ![]() |
![]() Ciurus ŁADA 2105 125p noi P ... okolice Cz-wy | 2007-02-21 17:03:47
witam koledzy mam taki problemik ze mam identyczna sytuacje jak zalozyciel watku tylko radyjko inne. w zasadzie juz sie domyslam jaka metoda to wyklucze tylko mi powiedzcie jak mam zalozyc ten kondensator?? gdy kupilem fure mialem zwykle radio FM potem je wywalilem i byl tam wlasnie w uklad wpiety kondensator (sporych rozmiarow) ale go wywalilem, teraz zalozylem CBka pod ten sam kabel ale juz bez kondensatora, powiedzcie mi jak mam zalozyc ten kondensator spowrotem?? poprostu go dopiac do plusa i przykrecic do masy auta?? mam nadzieje ze to pomoze. a jak nie to wtedy napisze jakie mam radyjko itd i bede oczekiwac dalszych rad ![]() pozdrawiam serdecznie i z gory dziekuje za odpowiedz |