| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
retroav OMEGA A warszawa | 2007-02-20 20:32:25 Witam.
Cieknie mi chłodnica na górnym łączeniu , wcześniej kleiłem , ale teraz przepuszcza i klejenie i uszczelka.Wiem , że samej góry się nie wymienia (chyba) i zastaje mi kupić "nową" używaną. Teraz pojawia się problem. Wszystkie chłodnice jakie znalazłem na allegro ok.15szt maja po środku na górze jakis korek ze szlałfem gumowym , a w mojej omie czegoś takiego nie ma.Na górze mam tylko jednen gruby do zbiorniczka i drugi po prawej do termostatu. Czy taka chłodnica z korkiem będzie pasowała do mojej omy. Silnik C20ne , manual o ile jest jakaś róznica. Z góry dzieki za porady |
Cleber (S) LOB MODER Jeep WG Overland :-) Legnica | 2007-02-20 20:50:07 Ja bym nie kupował używanej chłodnicy - poszukaj troche i porównaj ceny nowych zamieników z tego co pamiętam różnice nie są duże. |
retroav OMEGA A warszawa | 2007-02-20 20:55:57 Dlaczego nie kupywać?Często są nieszczelne?
Ile mniejwięcej może kosztować jakiś nowy zamiennik?Oreintujesz się może.Kurde wcześniej mogłem pomyśleć o tym bo przez ok 2 miesięcy mam nieszczelną i co ok 300km musiałem dolewać ok 1-2l plynu !To już bym nową za tą kasę pewnie kupił bo zrobiłem parę tysięcy
tak na marginesie jaka może być przyczyna śwecącej sie kontrolki usterki komputera?jak kupiłem auto czasami się sama zapalała i po chwili auto gasło , silnik musiałem zamienić ma idealne ciśnienie , ale kontrolka świeci cały czas , może to być spowodowane inst. LPG? Jak ewentualnie szczytać błęcy?Dodam , że nie mam wyświetlacza komp. |
sewcio LOB MEMBER C2,5TD+0,6Tcoupé Sosnowiec | 2007-02-20 21:13:19
ja tylko chciałbym Cię uświadomić co do tego słowa, bo sam przez 25 lat się myliłem. Nie szlałfem, albo szlaufem (poprawnie pisane słowo szlauf jest przez "u"), tylko poprawnie od niemieckiego jest szlauch, czyli wąż gumowy. Jak masz wątpliwości, co może oznaczać słowo szlauf, to sobie zajrzyj TUTAJ |
fomin LOB MEMBER saab sie przekręcił :) cip cip | 2007-02-20 22:36:44 poszukaj nowej , teraz rynek zalany jest chłodnicami z turcji i brazylii, ceny niskie a jakosć dość dobra |
retroav OMEGA A warszawa | 2007-02-21 20:00:45 Dzięki za wszystkie sugestie , już wiem jak się pisze szlauf i wiem , że lepiej kupić nową , ale nie znam odpowiedźi na zadane pytanie.
Czy chłodnica z korkiem na górze bedzie pasowała to takiej omy bez korka? |
robert1x LOB SYMPATYK DAF Audi Wrocław | 2007-02-21 20:21:41
Będzie
Widziałem w Omie 93 korek choć w mojej 87 nie było korka |
Szcurek LOB MEMBER Kosiarka; Czarna Owca Tarnowskie Góry | 2007-02-21 20:55:32 A wystarczyło spojrzeć choćby tu |
kieleczek LOB MEMBER A i C Warszawa/Grodzisk Mazowiecki | 2007-02-21 21:05:00 Zdjęcie sprzed godziny Bez komentarza. |
retroav OMEGA A warszawa | 2007-02-22 18:39:15 Dzięki wielkie , teraz wiem już o co chodzi.
żeby nie zaśmiecać forum nowymi postami , może zapytam tu , czy ktoś z szanownych forumowiczów posiada do sprzedania szczelną chłodnicę bez górnego korka? I jeszcze jeden problem , który mnie denerwuje mianowicie wilgoć w bagażniku.Uszczelki wyglądają na cełe , ale jakoś do bagarznika dostaje się woda , nie jest tam jakaś kałuża , ale jak pada to czuć że dywanik jest mokry i śmierdzi trochę od tego.Nawet w kabinie czuć czasami , gdzie szukać przyczyny? Miał ktoś coś podobnego? |