| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2007-02-22 10:00:52 Nie widzę problemów ..jeżeli nie dzieje się nic , spokojnie można jeździć...aż padnie
Pompa , która ma dość, najczęściej najpierw zaczyna lać, b.rzadko dzieje się coś z łożyskowaniem. Swoją drogą...niezły wynik pompy...te 135kkm |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2007-02-22 10:27:05 Tak jak napisał przemówca .Ale generalnie to chodzi o kasę.Przy wymianie rozrządu pompę masz na wierzchu i wtedy ją wymienić to żaden problem.Natomiast jak padnie pompa,to trzeba specjalnie demontować rozrząd, a to już dodatkowy koszt.Zresztą słyszałem, że przy demontażu rozrządu (np.przy wymianie pompy) trzeba też wymienić pasek rozrządu (sprawy ułożenia się paska na rolkach itp). |
Navi Klubowy Weteran Auto wybitnie zastęp ... Lublin / Shire | 2007-02-22 10:44:24 Najlepiej zaplanować wymianę pompy przy co drugiej wymianie rozrządu. A ten nalezy wymieniac co 60 kkm. 96 kkm to duży sukces... i jazda po bandzie.
Jezeli z pompą nie dzieje sie nic złego to spojkonie dojeździj do najbliższej wymiany rozrzadu. |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2007-02-22 10:53:37
No nie? .Powinien dać na mszę dziękczynną |
krzychu_ch Klubowy Weteran Octavia Sosnowiec | 2007-02-22 11:04:12
TWARDZIEL
Albo masochista |
Navi Klubowy Weteran Auto wybitnie zastęp ... Lublin / Shire | 2007-02-22 12:21:04 Ja swoją (oryginalną) wymieniłem przy trzecim rozrządzie - 180 kkm. I to musiałem przekonywać mechaników żeby wymienili (dobrą) pompę. Ale robię czasem długie trasy i nie moge sobie pozwolic na nieoczekiwanego "focha". Na tej samej zasadzie kazałem zrobić remont alternatora.
|
DJ-BLAYM ESPERO 2.0 CD SIEDLCE-MORDY | 2007-02-22 22:51:42 a propos tematu, bo ktoś tam stwierdził, że wymiana rozrządu po 96kkm to ostra jazda. wiem o tym, i dla wyjaśnienia piszę, że to poprzedni właściciel był tym twardzielem. ja mam auto od niedawna, i zamierzam rozrząd wymienać max co 70kkm.a wiem kiedy wymieniany był, bo auto do tej pory jest serwisowane...
pozdrawiam, i dzięki z wszystkie rady. to naprawdę pomaga przy problemach z autem, szczególnie jak ma się je od niedawna. |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2007-02-23 07:56:01
Rozrząd wymienia się max co 60kkm.Kedyś w Lanowozach było co 90kkm,po serii wymian silników (na gwarancji ) zmienili na 60kkm, tak jak to jest w esperakach |