MotoNews.pl

Gasnie na wolnym biegu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
.czołem ludzie mam lagune z 97r . 2.0 8vw trakcie jazdy po wrzuceniu na luz gasnie na luzie.pomocy co to moze byc.

czy masz LPG ?

mam gaz.ale gasnie tez na bezynie .gdzies slyszalem ze moze to byc przez zle swiece.niewiem czy mam je wymienic

Proszę sprawdzić (wyczyścić lub wymienić zawór wolnych obrotów -silniczek krokowy)

dzieki.sprawdze ten silniczek moze pomoze.mam jeszcz pytanko w zwiazku z z tym problemem chce wymienic swiece na Boscha.podpowiedzcie jaki model swiec tej firmy idzie do silnika 2.0 z gazem.pozdrawiam

witam
jesli chcesz wymienic swiece a nie robiles tego przez ok 30 tys to powinienes (osobiscie odradzam boscha polecam NGK w kazdym sklepie posiadaja katalogi i bez problemu namierza ci swieca z roznych firm)
Co do gasciecia napisz cos wiecej czy dzeje ci sie to tez na postoju jak auto zachowuje sie w trakcie gdy jest silnik zimny, czy cos ostatnio reperowane bylo jest to dosc istotne.
pozdrawaiam

czolem.gasnie jak jest zimny np; przy zmianie biegow w trakcie jazdy obroty spadaja do 0.natomiast na postoju obroty lekko faluja .niewiem czy cos bylo robione poniewarz mam lagune od 3 miesiecy. jeszcze niemoge odkrecic 2 starych swiec ,czy moge psiknac np.WD40?pozdrawiam

oczywiscie mozesz uzyc WD-40
przyczyn moze byc kilka opisze kilka ale te uwagi dotycza ukladu benzynowego (na gazie sie nie znam)
1.sprawdz filtr powietrza (czy nie jest zabrudzony)
2.sprawdz czujnik temp. plynu chlodzacego(ogladnij przewody elektryczne calego silnika moze sie dopatrzysz usterki)
3.sprawdz swiece(wymieniasz ok) przewody wysokiego napiecia (czy nie ma gdzies "przebic"), kopulke (cczy nie jest zawilgocona, styki zasniedziale) palec rozdzielacza czy nie jest nadpalony, zasniedzialy
4sprawdz czy nie ma wycieku paliwa gdzies na przewodach doprowadzajacych paliwo
5sprawdz czy przepustnica jest bardzo zabrudzona jesli tak to ja oczysc
jezeli po tych czynnosciach nic nie wskorasz nalezy sprawdzic testerem czy sa jakies kody bledow zapisane w sterowniku(to juz w jakims warsztacie od 30-150pln)
powodzenia

dzieki za porade.wszystko posprawdzam wedlug wskazowek.pozdrawiam.