Ginaca iskra

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
czesc mam problem takiego typu ginie mi iskara w moim escorcie 1.4 B+G jak samochod jest zimny to w zimie nie chce zapalic ale jezeli juz zapali i jest cieply to pali bardzo ladnie przewody i swiece sa ok Jezeli ktos moze pomoc to prosze o pomoc moj email to :dorekk@tlen.pl albo GG 5401129 z gory dziekuje za pomoc

[ wiadomość edytowana przez: dorekk dnia 2006-01-24 22:12:51 ]

wzmien kopule i palec

ale jak ginie iskra? podnosisz maske wykrecasz swiece i krecisz i patrzysz ze nie ma iskry? jesli tak to czy jest to na wszystkich swiecach?

jak wykrece swiece i krece rozrusznikiem to czasami sie pojawi iskra na wszystkich swiecach a czasami nie

Cytat:
2006-01-26 22:18:32, dorekk pisze:
jak wykrece swiece i krece rozrusznikiem to czasami sie pojawi iskra na wszystkich swiecach a czasami nie

cewka, albo czujnik halla do przejrzenia i ewentualnej wymiany, moze kabel nie dociska do cewki itp itd moze po nocy dostaje sie tam wilgoc i dlatego taki problem wystepuje

[ wiadomość edytowana przez: fend18 dnia 2006-01-26 22:30:00 ]

trudno powiedziec czy cewka bede patrzyc jeszcze czujnik halla wydaje sie byc w porzadku ale nie jestem pewny w 100% a kable wszystkie dociskaja patrzylem to jest jakis drobiazg ale nie moge dojsc co takiego

Cześć też mam Forda i mam identyko problem jak ty.Napisz czy coś zaradziłeś bo ja kombinowałem na wszystkie sposoby.Gdzie jest ten czujnik??