Cewka?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czesc!))
Chciałbym się doradzić,gdyż przypuszczam że mam chyba trochę podejrzaną cewką.Otoż jak jest ciemno na dworzu(wtedy najlepiej widać)cewka mi iskrzy(szczególnie przy dodawaniu gazu)widać to przez ten plastik z którego wychodzi kabel wysokiego napiecia do aparatu zapłonowego.Nie wiem czy to ma coś z tym wspólnego, ale jak przeciągne autko na wyższych obrotach to przy końcu zaczyna mi szarpać.(delikatnie przerywać)
Dzięki z góry
Jarek

W pierwszej kolejności wymyj dokładnie w benzynie ekstrakcyjnej cewkę i kable WN. Może jej jeszcze nie przebiło na amen.
Pozdro.

po umyciu możesz spryskać sprajem do WN lub ostatecznie WD 40 (pod osłonką gumową też nie tylko po wierzchu) i sprawdź czy przewód od masy masz odsunięty na bok tzn nie wzdłuż wyprowadzenia WN bo takie cuda też już widziałem.

Cewka jak już ma jakiekolwiek przebicie to już jej nie uratujesz! Testowałem już różne chwyt w motorze i nic nie zdziałałem.

Może teraz troche nie na temat łady, ale jak ktoś wie to prosze o pomoc. Oprócz łady, trabanta, junaka posiadam jeszcze motocykl ETZ. Nie wiedząc czemu właśnie to ETZ pali mi przewód wysokiego napięcia. Co jakieś 1000km przewód najzwyczajniej w świecie przepala się. Nie pomaga wymiana cewki, regulatora napięcia, nawet już kombinowałem różne przewody WN i nic. Ok 1000 km i po przewodzie! Może ktoś wie o co jej chodzi bo ja już czasem mam chęć ją podpalić!

Panowie a jaka cewka pasuje do samary oed innego samochodu?Od siódemki nie pasuje -jest za słaba...
pozdrawiam