Częstotliwość kluczyka

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Kto mi powie z jaką częstotliwością pracuje kluczyk (pilot centalnego zamka) od Omegi rocznik '99?
Pozdrawiam!

[ wiadomość edytowana przez: hammet1 dnia 2007-02-16 15:50:37 ]

z jaką częstoliwością !? czy na jakiej częstotliwości ?

oewnie napsali na kluczyku, ale czytać trzreb a umieć

napisali, taa, a u ciebie co napisali? - skoro umiesz czytać z klucza?
bo ja umiem czytać i magiczne symbole producenckie wyczytałem! (brak logiki) - zatarte zresztą.

elvizz13- umiesz czytać? (znaczy rozumiesz zapis) to przybliż innym koluniu, będziemy mądrzejsi, po to tu się spotykamy .

michaelu - na jakiej czy z jaką - gdzie widzisz różnicę? muszą być
takie same (częst) by zadziałała komunikacja nadajnik-odbiornik,

a czy często będziesz naciskać? (z jaką częst) się nie zmierzy i nie o to było pytanie!

pozdrawiam/mpaolos

ps. kontolujcie co piszecie przed wyslaniem bo "bzdyry" wychodza!(...oewnie napsali...)

Chodziło mi o to z jaka czestotliwością się porozumiewają kluczyk i centralka... Ale chyba znalazłem odpowiedź... Przeczytałem na tym zamazanym nadruku na kluczyku, ze chyba 433MHz... Mógłby ktoś sprawdzić na swoim dla pewności?
Napaliłem się na kluczyk scyzoryk od Astry H, który pracuje z ta czestotliwością... Na moje to wystarczy dorobic grot i imoobiliser, włożyć kluczyk do stacyjki, przekrecic do zapłonu, ale nie odpalac, wszystko z otwartymi drzwiami i nacisnąc zamknij... Dzis tak zrobiłem ze swoim kluczykiem, bo przestał działac tzn. zamykac i otwierac i zadziałał (czyli chyba zaprogramował sie na nowo). Cóż warto sprawdzic i pomykac z takim cackiem w kieszeni!
Pozdrawiam!

oryginalny pilot pracuje na częstotliwości 433,92 MHz.Więc ten z Allegro (433MHz) nie będzie działał.Sprawdziłem to na własnej skórze.