Jak wygląda sprawa z oc?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Stałem się współwłaścicielem auta, mój tata ma zniżki na oc (40-60%), ja nie mam żadnych. Jak będzie wyglądać sprawa z ubezpieczniem? I czy mój wiek ma znaczenie, mam 26 lat.
No i też chciałbym zapytać jak się te sprawy mają u różnych ubezpieczycieli, którego moglibyście polecić??

Ja raz sie juz sparzylem na tym ze w umowie kupna auta wpisalem tylko swoje dane bez wspolwlasciciela potem musialem sam na siebie zarejstrowac i ubezpieczyc a majac 20 lat mialem zwyzke wiekowa i brak jakikolwiek znizek zycie uczy teraz mam juz 3 samochod i wiem ze ojciec musi byc wpisany z 1249zl teraz place cos ok 500zl, polecam HDI Samopomoc , to tez zalezy jakie auto, jaka pojemnosc, ktory to rocznik jest tam kilka czynnikow. Warta, PZU i Allianz robia zwyzki wiekowe w Warcie to wyskoczysz z kapci z cena a Link 4 to zlodzieje !!!!!!!!!!
Pozdrawiam

zarejestruj na ojca a ty badz wpisany jako wspolwalsciciel, ( musi to byc chyba juz na umowie kupna sprzedazy , bynajmniej ja tak musialem miec ) ja mam 22 lata a juz jestem dopisany rok , jestem dopisany do "rodzinnego samochodu i znizki mi leca, kupilem sobie auto ale i tak je zarejestrowalem na ojca, jak bede mia znizki to najwyzej przerejestuje ;p. rowniez polecan samopomoc

Cytat:
( musi to byc chyba juz na umowie kupna sprzedazy , bynajmniej ja tak musialem miec )

nie koniecznie tak, ja kupiłem auto i zarejestrowałem na siebie, kiedy poszedłem ubezpieczyć je kwota powaliła mnie na ziemię, ale jest sposób na to, można zrobić darowiznę z połowy auta komuś kto ma zniżki, przy pierwszej darowiźnie w rodzinie nie ma żadnego podatku, a za wpis do dowodu rejestracyjnego zapłaciłem 6,5 (znaczki skarbowe)

U mnie sprawa się ma tak samo jak u arii82, pierwszy samochód jako, że ja byłem za młody, to brat przekazał darowiznę na ojca 50% i znizki były, ciekawe jak z drugim będzie Wszystko ubezpieczone w HDI.