Mam juz LPG

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
dzis zalozylem instalacje LPG z pelna elektronika za 1950 zl w tym pokrowiec na kolo instalacja firmy BRC czy cus takiego teraz zobaczymy jak sie bedzie sprawowalo narazie troche smierdzi ale mam nieszczelny uklad wydechowy przy silniku wiec sie nie dziwie

PiotrzeS jestem gotowy na kazda nagane wiec wal smialo

ZROBILEM TO ZE WZGLEDOW CZYTSO FINANSOWYCH

hihihi!!!Portfel zaczyna robić się grubszy ,co????

i juz qur.. zaluje

Diesel coz wzgledy finnasow sa jedymi które dopuszczam dla znajomych. Sam zreszta mysle o gazie ale nie w C20ne. bedzie to co najmniej 3,2 lub 3,6 a moze 4,2 ?
Jedna rada nie dochodz do odcinacza na gazie, przełaczaj biegi duzo wczesniej, no chyba ze masz perfekcyjna instalke

dobra juz jest ok gazownicy naprawili co spaprali w dwoch miejscach instalacja byla nieszczelna pol zbiornika ulotnilo sie prosto do wnetrza ale juz jest ok jestem calkiem zadowolony'

PiotrzeS moglbys uzasadnic
Cytat:
nie dochodz do odcinacza na gazie, przełaczaj biegi duzo wczesniej

tak tylko z mojej ciekawosci

aha i co znaczy?
Cytat:
no chyba ze masz perfekcyjna instalke

disel, na gazie nie masz odcinacza lecisz aż do rozkwitu silnika

pozdr.

- ale z drugiej strony gaz się wolniej spala, więc jak silniczek pokręcić wyżej niż ustawa przewiduje, to nie powinno się nic stać (chyba ). A tak w ogóle, to zachęcam do testów prędkości - mój poniak poszedł 10km/h szybciej na gazie. Omega jest jeszcze nie zagazowana, a testów na benzynce nie było gdzie zrobić (na razie 230km/h na trasie Częstochowa-Łódź) - zresztą w niej będzie wtrysk gazu, więc nie można tak cudować z instalkami podciśnieniowymi.

Gaz to nie benzyna, to wiedza wszyscy. Nie chce znow rozpteac jakiejs dyskusji na gazie bo nie o to chodzi, zreszta doszlismy juz kilkakrotnie do porozumienia.
Poprostu instalacja gazowa, sobie nie radzie w takiej instalce jak twoja z podawaniem paliwa na wysokich obrotach. Prawda jest ze nie masz odcinacza na gazie. Więc pilnuj sie aby z nikim sie niescigac i nie wprowadzac silnik na wysokie obroty, bo mozesz miec min wybuchy. Pamietasz goscia ktory zajechal na lob poznym wieczorem senstorem z dual ram. Jak odjezdzal to przycisnal go i mial strzal. Zreszta strzal zdarzaja sie wlasnei na wysokich obrotach i wtedy gdy sie odpala auto które jeszcze nie ostygło. Jezdzac spokojnie, poiwedzmay tak jak wlasciel omegi, nie powinnes miec problemów. A jak trafi sie jakis maruder lub chetny aby sprawdzic swego cara to zrob cyk i cyknij go na benzynce.

[ wiadomość edytowana przez: PiotrS dnia 2003-06-16 12:37:49 ]

Gaz to nie benzyna, to wiedza wszyscy. Nie chce znow rozpteac jakiejs dyskusji o gazie bo nie o to chodzi, zreszta doszlismy juz kilkakrotnie do porozumienia.
Poprostu instalacja gazowa, sobie nie radzie w takiej instalce jak twoja z podawaniem paliwa na wysokich obrotach. Prawda jest ze nie masz odcinacza na gazie. Więc pilnuj sie aby z nikim sie niescigac i nie wprowadzac silnik na wysokie obroty, bo mozesz miec min wybuchy. Pamietasz goscia ktory zajechal na lob poznym wieczorem senstorem z dual ram. Jak odjezdzal to przycisnal go i mial strzal. Zreszta strzaly zdarzaja sie wlasnei na wysokich obrotach i wtedy gdy sie odpala auto które jeszcze nie ostygło ( o ile pamietam to urg jest tego przykladem). Jezdzac spokojnie, powiedzmay tak jak wlasciel omegi, nie powinnes miec problemów. A jak trafi sie jakis maruder lub chetny aby sprawdzic swego cara, to zrob cyk i cyknij go na benzynce.

[ wiadomość edytowana przez: PiotrS dnia 2003-06-16 09:31:33 ]

Piotrze tego senia pamietam do dzis bo Regan zrobil nam wtedy straszna frajde i zrobil z nami koleczko po okolicy a z tego co pamietam to po trym wystrzale to tylko gume zalozyl i poganl dalej oby zawsze sie tak konczylo