Odma w mojej astrze gdzie jest?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, po przejrzeniu szukajki zmieniam temat bo na forum opla jeszcze nie moge pisać.
Gdzie jest odma w moim silniku 1.4
poglądowe zdjęcie wstawie, tylko takie mam. Może ktoś zaznaczyć na zdjęciu które to?

[ wiadomość edytowana przez: Kleszczak dnia 2007-02-24 10:59:48 ]

.

[ wiadomość edytowana przez: Kleszczak dnia 2007-02-24 10:56:10 ]

To ta rureczka z lewej strony pokrywy zaworów dochodząca do tego czegoś połączonego z filtrem powietrza, zespół wtryskowy domniemywam. A tak na marginesie to ty nią jeździsz bez klapy od silnika? Czy garaż malowałeś i zapomniałeś jej zamknąć?

[ wiadomość edytowana przez: Kris75 dnia 2007-02-25 20:13:11 ]

jezdzi z macha - od dolu tak nabryzgało

Nie mam pojęcia nic o benzynach, z wyszukajki skorzystałem i coś wyczytałem.
Wczoraj poczyściłem te rurki i w tej cieńszej była woda i lekko zatkana. Odkręciłem pokrywe zaworów i wyczyściłem w benz. taki filtr metalowy który jest pod pokrywą.
Jak jest teraz mróz ten większy to wszystko wyje i chyrcząco pracuje.
Aparat zapłonowy na zimnym i długo jak stoi to wyje coś w nim w środku dosyć głośno, przestaje jak sobie popracuje, jutro go rozkręce domyślam sie że w nim jest lód.
Tak samo jest z pompką paliwową w zbiorniku. Ciężko pracuje i głośno. Podejrzewam że tam też jest lód w niej chociaż niedawno tankowałem do pełna.
Dzięki Kris75 za info.
Auto jeździ z klapą ale po takim terenie że nie ma szans żeby on był czysty, teren gliniasty i tak zachlapało.

no ja coś słyszałem na temat okolic kleszczaka: ładnie, ale trochę grząsko.

też bym dał głos na ten wężyk co kris75.

pozdro

... a ja trochę z innej "beczki", na jakim forum OPLA pisałeś (a raczej masz zamiar), jest ich kilka, a szukam jakiegoś dobrego. Niestety dużo z nich jest beznadziejnie zorganizowanych.
Wydaje mi sie że najlepsze to Opel24.com, aczkolwiek nie sprawdziłem jeszcze fachowości wypowiedzi, oraz tzw. "chęci pomocy" , ale sprawia całkiem dobre wrażenie .

Pozdrawiam.