Mk7 lewarek na luzie lata ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
co zrobić jak tak lata lewarek na luzie niby biegi wchodzą ok ale lewar lata jak pies bez smyczy czy to ten krzyżak czy coś innego

Cytat:
2007-03-03 11:05:17, zibi_16_16vkonin pisze:
co zrobić jak tak lata lewarek na luzie niby biegi wchodzą ok ale lewar lata jak pies bez smyczy czy to ten krzyżak czy coś innego

ale jak lata gora-dol czy lewo-prawo ?? czy wogole nie czuc ze biegi wlaczasz ??

kuzyn przy astrze A cieszyl sie ze mu lewarek lekko bez oporow chodzi................. za miesiac mial juz inna skrzynie

lewo prawo lata

biegi wchodzą ok i czuć każdy nieraz problem z wstecznym ale daję radę ale jak włączę jakiś bieg albo jest na luzie to taka bardzo luzny jest lewarek

sprezyny, ew. poducha pod silnikiem.

Cytat:
2007-03-03 11:17:13, ToFastMKIV pisze:
ale jak lata gora-dol czy lewo-prawo ??

No mi lata góra dół jak mam na jedynce.Wkurza to np jak sie stoi w korkach. Co to moze być tofast?

Cytat:
2007-03-03 12:45:19, kaes pisze:
No mi lata góra dół jak mam na jedynce.Wkurza to np jak sie stoi w korkach. Co to moze być tofast?

gora dol hm............ zrob tak, podnies maske do gory, wrzuc 1 bieg nadus hamulec i proboj ruszyc, w tym samym momencie obserwuj silnik, mozliwe ze masz walnieta jakas poduche i silnik na wolnych obrotach lub przy przeciazeniach bedzie podskakiwal przenoszac tym samym drgania na lewarek

Witam
Miałem coś takiego = lewarek "zwiotczał". Pękła sprężynka ustalająca która jest w skrzyni biegów. Aby to naprawić należy wymontować i rozebrać skrzynię. Ja zapłaciłem coś koło 800zł.
pozdrawiam
Arturek