MotoNews.pl
3 Centralny nie działa na drzwi pasażera ! (176560/45) - PT

Centralny nie działa na drzwi pasażera !

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
heja panowie,
właśnie zdemontowałem tapicerke dzrwi i chcę naprawic nieotwierajacy sie zamek dzrwi pasażera - po kliknięciu wszystkie drzwi puszczaja oprócz pasażera - trza kręcic kluczykiem lub z wewnatrza za klamkę
czekam na radę !

pomocy ! chcę to dzis zreperowac - rozbebeszyłem drzwi !

A prąd dochodzi do tego siłownika

dzięki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

czasami chodzi , czasami nie - szczególnie zimą

także prąd musi byc - cos sie zacina ????

PANOWIE HELP !!!!!!!!

Zmierz czy masz napiecie na przewodach, jesli tak to podepnij silownik na krotko pod aku i sprawdz czy chodzi.

JEśLI RAZ DZIAłA A RAZ NIE TO PRąD CHYBA MUSI BYć ??
może gdzieś się blokuje ?

Cytat:
2007-02-27 15:27:02, scmar pisze:
JEśLI RAZ DZIAłA A RAZ NIE TO PRąD CHYBA MUSI BYć ?? może gdzieś się blokuje ?

W cale nie koniecznie.

scmar, to jest forum, a nie czat, tymczasem jeśli ktoś nie odpisuje 5 minut to Ty już piszesz, spokojnie na innych forach po 2 dniczeka się na odpowiedź.

Co do zamka, napewno musisz wymontować siłownik, sprawdzić go na krótko czy działa, można przesmarować, sprawdź czy prąd dochodzi czy kable nie są otarte, może nie przewodzi na wtyczce, może to zamek sie zacina i siłownik nie daje rady wiec tez przesmaruj, wystarczy ruszyć głową

Niekoniecznie mogl np. kabelek sie przytrzec ale watpie.
Jesli silownik ma juz troche czasu to warto go przejechac WD40 lub czyms podobnym moze mechanika sie przycina.
Na odleglosc ciezko stwierdzic. Nie wydaje jakichs dziwnych dzwiekow? Reka jak operujesz to chodzi latwo? Dlatego tez zaproponowalem podpiecie go na krotko i zaobserwowanie reakcji.

EDIT:
Ooo i sie wysypalo odpowiedzi

[ wiadomość edytowana przez: _Vincenzo_ dnia 2007-02-27 15:30:58 ]

Po co zakładasz kolejny wątek o tym samym, i wyłącz Caps lock bo bardzo daje po oczkach.
Sprawdziłes na krótko czy działa siłownik, może coś w przewodach nie styka i stąd takie masz problemy

ok ! chciałbym to dzis zrobić , ma ktos jakiś schemat jak sie do tego dobrać ??

Schemat? Z tego co się orientuje tam dochodzą 3 kable o ile sie nie mylę. +, - i wzbudzenie

nie chodzi mi o schemat elektr. tylko jak fizycznie to podejść

siłownik łatwo znajdziesz z jednej strony idą do niego kable a z drugiej rygielek. Odpinasz wtyczkę, wykręcasz siłownik a potem przekrecasz go tak, żeb wyjąć ciegno z niego . i juz.

ok ! dzięki,
jeśli nie to ... czy któraś z części mechanicznych lubi sie blokować ?

w samym siłowniku raczej nie ma sie co zablokowac, moze cięgno może zamek ale silownik jest raczej nierozbieralny

od środka klamka dość ciężko chodzi ...

kolego opisz wszytsko w jednym poscie
zobacz jeszcze raz czy nie zapomniales napisac
pozniej czekaj na odpowiedz a nie zakladaj kolejnych watkow
2 watek laduje w koszu