[126]Odciążone szklanki popychaczy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy ktos z was odciazal szklanki popychaczy w Fiacie 126p, poprzez nawiercanie otworow? Jakie sa wady i zalety, zastosowania takiego rozwiazania?

[ wiadomość edytowana przez: Tayson dnia 2007-02-12 22:43:58 ]

[ wiadomość edytowana przez: lukaszc dnia 2007-02-13 11:46:08 ]
[ powód edycji: tytułowanie wątków regulamin !!! ]

wiertarka raczej tego nie zrobisz, musisz meic frezarke z twardymi ostrzami. jesli wszystkie szklanki beda miec identyczna wage moze to zmniejszyc mase bezwladna, jesli zrobione bedzie dobrze wraz z pozadnym odchudzeniem konikow, popychaczy oraz rozrzadu moze poprawic wytrzymalosc calego ukladu i w niewielkim stopniu zmniejszy c straty mocy spowodowane napedem rozrzadu. jesli sie myle poprawcie mnie

szklanki przez te nawiercanie sie nie rozwalą ??

Cytat:
2007-02-13 12:26:41, fifi pisze:
szklanki przez te nawiercanie sie nie rozwalą ??

sproboj je najpierw nawiercic to sam sobie odpowiesz na to pytanie

dobra nie było pytanie czyli są tak twarde

Ja robiłem to niejakiemu Mrally, i jak tylko podjechalem nozem bo robilem to na tokrace to w momencie pekła na dwie czesci. Tak wiec moze jest na to jakis sposób ale wg mnie jest to nie warte zachodu...

Dobre wiertło widiowe, porządna wiertarka stołowa i dużo czasu.
Dzięki temu można sporo odciążyć sprężyny zaworowe, polecane do bardzo wysoko kręcących się motorków powyżej 8k obr.

Cytat:
2007-02-13 22:58:06, Gufo pisze:
Ja robiłem to niejakiemu Mrally, i jak tylko podjechalem nozem bo robilem to na tokrace to w momencie pekła na dwie czesci. Tak wiec moze jest na to jakis sposób ale wg mnie jest to nie warte zachodu...

te szklanki to były swiatkowe czymś zachartowane i o wiele cięższe od seryjnych,seryjna bez problemów nawiercisz na stołowej...

Jaką średnicą wiertła je nawiercać?

te swiatkowe to tez wynalazki tylko do walkow od W105 do W73

6-7mm

Dziękuję

widiowe powiadasz hmmm a ja myślałem ze to do betonu jest, wiec albo coś Ci sie pomyliło albo masz betonowe szklanki

Tarcze do cięcia drewna tudzież płyt wiórowych też mają ostrza z węglików spiekanych, no chyba że meble się robi z płyt betonowych a nie wiórowych

http://pl.wikipedia.org/wiki/Wiertło

Krzemowy nie chciał byś betonowego biurka ?? Można zrobić samolot to i biurko by się odlało

węgliki spiekane są po to by wydłużyły przydatnośc wiertła, a widia świadczy o kształcie końcówki, duże głupoty tam piszą hehe
odrazu mi sie przypomina pierwsza encyklopedia
"koń" -koń jak koń każdy wie jak wygląda

http://portalwiedzy.onet.pl/13103,,,,widia,haslo.html

"Koń jaki jest, każdy widzi" jeśli już

Cytat:
2007-02-16 19:13:00, Try3ek pisze:
myślałem

Cytat:
widiowe powiadasz hmmm a ja myślałem ze to do betonu jest, wiec albo coś Ci sie pomyliło albo masz betonowe szklanki

dobry jest

przeciez to widac ze te szklanki to nie serja bo jakis rant maja na dole