Sonda lambda nie pokazuje błędu !!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, wciaż czekam aż szanowna poczta polska dostarczy mi do domu moją nową sonde (zamówioną na allegro, pan sprzedawca twierdzi ze sonde wyslal w piątek)ale nie do tego zmierzam;-p
otórz w poniedzialek ustawialem TPS'a i odłaczyłem go na chwilke bo nie moglem dobrac sie do styków, po podlaczeniu i ustawieniu sprawdzilem kody ECU i pokazał sie kod TPS. Po skasowaniu kompa kod znikł.
Zastanawiam sie dlaczego ECU nie zwraca błędu po odłączeniu sondy lambda?? Czy coś jest nie tak, czy to normalny obiaw? Może mój ECU sie kończy ...bo juz sam nie wiem pozdrawiam i prosze o jakies sugestie, każda myśl jest dla mnie na wage złota...

i co panowie, nie macie żadnych realnych pomysłów mogących wytłumaczyć to zjawisko? niedługo bede miał palma to conieco sie dowiem o stanie silnika

Bład oxygen sensor pojawia sie sporadycznie. Podejrzewam ze zbyt wysoko ustawiona jest fabryczna tolerancja w ecu. To wcale nie oznacza ze masz cos nie tak z komputerem. Co do diagnostyki przez palma to o silniku sie niczego nie dowiesz. Tylko eletryka zadnej mechaniki. Cos mi sie wydaje ze niebawem posypia sie dziwne pytania.

masz namysli pytania spod mojego pióra klawiatórowego? hehheh mozliwe