Ile Wam pali oleju?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak w temacie. 1,6 16v 94 r
Ja dolewam dużo bo ok 1 litra na 1000km. Czasami więcej a czasami mniej (zależy jak jeżdże). Zasilam tą bestie lpg. Pali mi średnmi 9,6 l.
Jeździ dobrze, mierzone stoperem 13s do 100. Zastanawiam się czy ruszać silnik jak oprócz dolewek nic mu się nie dzieje?
olej tani mineralny lotos 15w40 za 46 zł 5l

Prosze moda o przesunięcie na pytania i odpowiedzi.
Przez nieuwage tu umieściłem. Przepraszam za zamieszanie

[ wiadomość edytowana przez: Adamzzz dnia 2007-03-03 22:59:36 ]

dużo za dużo Ci pali tego oleju.. ja wczoraj wymieniałem olej i przez 10000km nie dolewałem ani ml a było cały czas w normie. więc musisz się szykować na remoncik silnika.

ja przejechalem na oleju juz ponad 8000 i nic nie dolewalem ... jeszcze 2000 przejade i wymienie ... jesli z silnikiem jest wszystko ok to od wymiany do wymiany nie powiniennes wiele dolewac. No chyba ze to silnik Alfa Romeo

popatrz jeszcze czy zwyczajnie nie masz jakiegoś wycieku, połż karton pod auto na noc i może jakaś kropelka się pojawi,

olej też można zmienić na leprzy, np. u mnie jak poprzedni właściciel wlał lotos to troche tam ubywało, teraz mam forda i już nie pali nic.

pozdr.

silnik jest suchutki. Jak rano zapale to widać chmurke niebieską.
Czy opłaca się remontować silnik jak na rok na olej wydam +-150-200zł?

Musiałbym tym autem jeździć z 5 lat żeby mi się opłacało. Do roboty podłoga, podłużnice, progi. Tak myśle z 2 lata i trzeba bedzoe go sprasować..
Ciesze się przynajmniej że jeszcze mnie nie zawiódł. Zawsze zapala i jakoś się toczy. Zapala od pierwszego za każdym razem.

no tak ale dział chyba nie ten z tego co widze
Chyba że to ogłoszenie?

może chce ktoś kupić? Stan igła, nie bity zdrowa podłoga i silnik żyleta 90 tyś przejechane.
Żartuje.
Przez pomyłke. Już wysłałem do moda priva

Cytat:
2007-03-03 22:55:53, Adamzzz pisze:
silnik jest suchutki. Jak rano zapale to widać chmurke niebieską. Czy opłaca się remontować silnik jak na rok na olej wydam +-150-200zł? Musiałbym tym autem jeździć z 5 lat żeby mi się opłacało. Do roboty podłoga, podłużnice, progi. Tak myśle z 2 lata i trzeba bedzoe go sprasować.. Ciesze się przynajmniej że jeszcze mnie nie zawiódł. Zawsze zapala i jakoś się toczy. Zapala od pierwszego za każdym razem.

Masz do zrobienia na pewno glowice - wymiana gumek uszczelniajacych zawory - koszt nie jest kosmiczny. A jak glowica bedie zdjeta to i moznna zobaczyc pierscienie rozkrecajac dol - koszt pierscieni tez nie duzy.

ile taki remoncik silnika moze kosztowac ?np;1.6 16v 93r

Ja tez mam problem ze spalaniem oleju i tez tak koło 1 litra ubywa na 1000 km, cisnienie na garach po 13. 5.
I teraz jest pytanie czy remontowac swój silniczek 1.6 .16v czy kupic 1.8 16v ,tylko by trafił sie w ładnym stanie, bo nie chciał bym kupić drugiego smoka olejowego

zeberko
ile tych swapow chcesz zrobic na jednym aucie ?

U mnie ze 2 litry oleju na 10 kkm trzeba dolać.

Cytat:
2007-03-03 22:59:23, Remarq pisze:
no tak ale dział chyba nie ten z tego co widze Chyba że to ogłoszenie?

Jasne jak słońce że to ogłoszenie, kolega Adamzzz ogłosił że jego 1,6 16v 94 r., pali ok 1 litra oleju na 1000km.

Chyba czas najwyższy, pomyśleć o jakimś śmietniku na tego typu wątki.

ja bym tam remontu nie robił skoro mówisz że ci osiągi drastycznie nie spadły po prostu nie warto u mnie bierze ok 0,5 litra latam na schellu

[ wiadomość edytowana przez: cinus dnia 2007-03-04 06:19:56 ]

jakby kto chcial glowke do 1.6 16 v to vy moglo by byc cos na sprzedaz po dlubnieciu (planik, docieranko (ew.wymiana zaworów)
taka glowiczka plug and play.

Też mi żarł olej jak wściekły aż wymieniłem mu uszczelniacze zaworów i po kłopocie
komplet uszczelniaczy w Inter Cars niecałe 130 zł

1,6 16V od kiedy jeździ u mnie jest zagazowany. Oleju bierze jakieś 05 litara na wymianę czyli tyle co nic.

Cytat:
2007-03-03 23:45:25, zeberko pisze:
Ja tez mam problem ze spalaniem oleju i tez tak koło 1 litra ubywa na 1000 km, cisnienie na garach po 13. 5. I teraz jest pytanie czy remontowac swój silniczek 1.6 .16v czy kupic 1.8 16v ,tylko by trafił sie w ładnym stanie, bo nie chciał bym kupić drugiego smoka olejowego

Mnie jak zaczął tyle brać to po 4 miesiącach było po nim.
A nowe serducho po 1500 km nie zjadło nic tłustego - sama benzi mu wystarcza.