Nie chce jechać 1.6i z 91 na benzynie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
na zimnym silniku wkręca sie max4tyś obr. nie chce jechać co jest jeżdziłem na gazie całe lato co jest czy musze wymieniać wtryski? na gazie jest ok troche faują obroty

Może benzyna się "zestarzała". Może sonda padła?

Czy sonda jest za kolektorem wydechowym (dojście od kanału)? było 10-15 litrów dolałem 10 świeżej i nie ma poprawy. Filtr jest nowy.

Pompa jest nowa. Ale kupiłem ją w sklepie słyszałem że one są wadliwe

Napisałeś, że na zimnym silniku, na ciepłym jest inaczej?
Czy na każdym biegu kręci do 4tyś?

Na biegu jałowym max 4tyś. z miejsca ledwo rusza a jak ruszy to max 2-3tyś. jakby go zalewało. oil serwis jest ok. Zimny czy ciepły jest tak samo zle się wyraziłem przepraszam.

[ wiadomość edytowana przez: stona132 dnia 2008-11-27 16:49:06 ]

przepustnica otwira sie do końca? sprzeglo nie ślizga?[

quote]
2008-11-27 16:46:00, stona132 pisze:
Na biegu jałowym max 4tyś. z miejsca ledwo rusza a jak ruszy to max 2-3tyś. jakby go zalewało. oil serwis jest ok. Zimny czy ciepły jest tak samo zle się wyraziłem przepraszam. [ wiadomość edytowana przez: stona132 dnia 2008-11-27 16:49:06 ]
[/quote]

Sprzęgło jest ok. A przepustnice sprawdze

Skoro na gazie jest OK to sprzęgło musi być dobre, może żeczywiście coś z przepływomierzem. Jaką masz LPG?

jest reduktor ale nie moge odczytać marki i modelu bo jest strasznie zabudowany

Uważam, że przyczyna leży po stronie zasilania paliwem tak jak zresztą podejewasz. Diagnoza może być trudna.
Na początek skutecznie wyłącz LPG, może jest jakaś nieszczelność i miesza gaz z benzyną.
Potem bym sprawdził pompę paliwa, czyli czy pompa daje właściwe ciśnienie. Prosty test to czy na powrocie do zbiornika wraca paliwo.
Następnie test układu odpowiadającego za utrzymanie właściwego ciśnienia. Poprostu przytykaj powrót paliwa co spowoduje wzrost ciśnienia na listwie wtryskowej.
Wydaje mi się, że sonda lambda nie powinna być przyczyną, ale na wszelki wypadek możesz ją na próbę odłączyć.

A czy istnieje możliwość zwiększenia dawki paliwa? A pompe sprawdze. Dziś próbowałem odpalic na bęzynie i nic tylko łapał. Odpaliłem na gazie do rozgżania i gdy przełączyłem na bęzyne jakby brakowało paliwa. Sprawdze porady

Zwiększenie dawki paliwa raczej będzie trudne.
Objawy o jakich piszeszmogą być przy podawaniu gazu gdy jedziesz na benzynie. Zacznij od tego.