Wspomaganie do forda 1.4

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam !
czy jest łapa(tak nazwałem uchwyt przykrecany do silnika) do mocowania pompy wspomagania do silnika 1.4 monowtrysk(dodam że od silników 16V nie pasuje ).jesli nie to czy ktos ja dorabiał ,czy mógłby mi dac jakies wskazówki.
DZIĘKI.

[ wiadomość edytowana przez: daro_29 dnia 2007-02-27 19:42:00 ]

Nie wiem o jaka łape ci chodzi, ale z pewnoscia jest bo ja mam w takim silniku wspome wiec i lape musze miec

Łapa jest aluminiowa przykrecona do bloku silnika a do tej łapy przykrecony jest alternator i pompa wspomagania łapa bedzie tesz pasować od 1.6 cvh

wielkie dzieki za konkretną odpowiedz .

a ma ktos zdjecie silnika CVH ze wspomaganiem??
bo jelsi pasuje do mk5 to do mk4 cvh tez podejdzie
powqiedzcie tez co napedza ta pompe?
pasek z czym jest połączony?
z alternatorem i kołem pasowym na 1 pasku?

sam jestem zainteresowany jak to mocowanie wyglada.jakby ktos z posiadaczy zrobił zdjecie jak całosc wyglada ,albo zdjecie samego mocowania bym był bardzo wdzieczny.

arek pasuje łapa z kazdego CVH tylko trzeba przełozyc komplet łapa pompy łąpa alternatora z napinaczem i koła pasowe alternatora i na wał.. pompa napedzana jest paskiem wielorowkowym.

kurde jakby ktos miał foto na wyciągnietym silniku to by było łatwiej mi skojarzyc
bo z wyobrażnia kiepsko cos u mnie jesli chodzi o pompe i wspomaganie bo tego na oczy nie widziaęłm jeszcze

chciałem przerobic mocowanie z silnika 16v dohc ,bo taki komplet mam calusienki.ale jak przyłorzyłem mocowanie alternatora na miejsce orginalnego czyli silnika 1.4 cvh to na mocowanie pompy z tego silnika juz nie było miejsca. dlatego uparcie poszukuje tego mocowania do silnika 1.4 cvh.

ono nie musi być od 1,4 CVH tylko od jakiegokolwiec CVH