Mesiu 180C da rade z wyciągnąć z niego jeszcze pare koników?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam takiego mietka 94rok 1.8+gaz 180tyś przebiegu AUTENTYCZNY co jest żadkością moc ok 120km nie pamiętam starcza do normalnej jazdy ale problem pojawia się przy wyprzedzaniu.

Kiedy chce się wyprzedzić przy 110-130brakuje mocy. Redukcja na 4 i nie ma za wielkiej reakcji. A nie chce go przeciągać na 3 bo szkoda samochodu.

Macie jakiś pomysł nie pochłaniający fortuny żeby wiciągnąć jakieś dodatkowe kucyki z tego samochodu ?

PS.Samochód jest w gazie sekwęcja za 4tyś nie ma żadnej różnicy gaz-bemzyma

Hehe odpuście sobie propozycje ziemien na 2.2 za bardzo lubie mojego mietka

kupiles z 1.8 l silnikiem i teraz masz dziwne pomysły....trza bylo podumac przed zakupem ze moze 1.8 to mało

1.8 w W203 jakos sobie radzi choc to tez nie petarda, u Ciebie to bedzie padaka niestety bo tył naped, slaby silnik i straty mocy sa spore i musisz sie z tym pogodzic

Cytat:
2007-04-01 13:17:35, Petersen pisze:
kupiles z 1.8 l silnikiem i teraz masz dziwne pomysły....trza bylo podumac przed zakupem ze moze 1.8 to mało 1.8 w W203 jakos sobie radzi choc to tez nie petarda, u Ciebie to bedzie padaka niestety bo tył naped, slaby silnik i straty mocy sa spore i musisz sie z tym pogodzic

I do tego z gazem

Nie pytałem o wasze opinie o tym silniku chociaż są dobre tylko czy da się coś zrobic.

Jeżli chodzi o jazde na gazie to uwierzcie mi że nie ma żadnej różnicy między paliwem a gazem.
Jeździłem na verwa 98 i gazie nie odczułem najmniejszej różnicy

Jeżeli chodzi o samochód to głównym kryterium nie był silnik czy wyposażenie tylko stan w jakim był tn samochód autentyczny przebieg i bezwypadkowośc !!

Obejrzałem kilkanaście samochodów jeździłem po giełdach komisach i osobach prywatnych wydałem sporo pieniędzy na paliwo zjeździłem pół Polski a większość samochodów to ZŁOM !! rozbite robione w szopach zardzewiałe nierówne poobijnane zdewastowane silniki które moga paść zaraz za bramą ITP ITD . Jeżeli ktoś w ostatnim czasie kupował samochód wie o czym mówie.

no wiec inaczej...moim zdaniem naucz sie jezdzic z tym co masz pod wiekiem i juz

druga sprawa z tym przebiegiem, sprawdz go sobie za pomoca star diagnozy i aso merca to wtedy bedziesz pewny przebiegu