Brudny gaz i Matrixy !!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
No i mnie się w końcu trafiło Zatankowałem gdzieś gaz i samochód powoli mułowaciał za kolejnym tankowaniem jak za czasów starej instalki, myślałem, że znów się zaczyna przeprawa z gazem Doszło do tego, że po kalibracji silnik trząsł się jak galareta i gasł musiałem jeździć na benie.

Wziołem się dziś za to, pomierzyłem matrixa bo to objaw padającej sekcji w sumie nawet byłem zadowolony bo miałbym powód zmiany na pancernego i taniego Valteka, wszystko ok, ciśnienie też nie skacze więc zostało wyczyścić listwę.
Po rozkręceniu zbladłem, jakby ktoś nalał do środka tak z ćwierć szklanki oleju normalnie aż kapało żałuje bo na pomysł zrobienia fotek wpadłem po osuszeniu listwy Listwę czyściłem chyba w styczniu a nowy filtr fazy lotnej ma 3 tygodnie. Oczywiście po wyczyszczeniu wszystko wróciło do normy. Boje się jeszcze o reduktor

Ciekawe kto zabił mi matrixa? Tankowałem ostatnio kilka razy na BP bo musiałem, kiedyś już miałem problem z gazem z BP jeszcze na IIgen na tej samej stacji, na jednej przygodnej stacji innych sobie nie przypominam Ważne, że to nie stało się od razu pewnie powoli z kolejnymi tankowaniami powoli zabijało filtry aż w końcu listwe.

A jakiego używasz filtra fazy lotnej?

Certools z wymiennym wkładem bodajże 779B. Właśnie wylałem reszte z filtra
Uważajcie gdzie tankujecie !!!

Powiem tak, mam 318 z matrixami + filtr Matrix ( wkład jeszcze oryginalny). Kolega używa w 525 ( też BMW) matrixów i Certoolsa.

I cóż, rozebrałem matrixa u siebie - był krystalicznie czysty.
A kolega.... ostatnio auto mu się zbiesiło, rozebrałem Matrixy i zobaczyłem to co Ty.

Jaki wniosek? Certools wyłącznie z Railami lub Valtekami, do Matrixa założyłbym oryginalny dedykowany filtr z wymiennym wkładem, jak np:

http://www.pitec.pl/index.php?products=product&prod_id=40

Cytat:
2007-03-02 18:35:07, Gustaw6666 pisze:
Powiem tak, mam 318 z matrixami + filtr Matrix ( wkład jeszcze oryginalny). Kolega używa w 525 ( też BMW) matrixów i Certoolsa. I cóż, rozebrałem matrixa u siebie - był krystalicznie czysty. A kolega.... ostatnio auto mu się zbiesiło, rozebrałem Matrixy i zobaczyłem to co Ty. Jaki wniosek? Certools wyłącznie z Railami lub Valtekami, do Matrixa założyłbym oryginalny dedykowany filtr z wymiennym wkładem, jak np: http://www.pitec.pl/index.php?products=product&prod_id=40

Witam
Jak prawidłowo powinien ten filtr zamontowany-czy tak jak jest przedstawiony na zdjeciu czy odwrotnie. Co powiecie o oferowanych przez certools odoolejacz, jak powinien byc montowany.
Pozdrowienia

Najoptymalniej tak jak na zdjęciu.

Cytat:
2007-03-02 20:47:12, Gustaw6666 pisze:
Najoptymalniej tak jak na zdjęciu.

Dzieki za odpowiedz

Niestety nie ma u mnie miejsca na taką tube. Certools'a jakoś upchałem ale taką puszkę nie ma gdzie i tak odległość red => listwa jest chyba metrowa. Może spróbuje jeszcze te wkłady poliestrowe niby też do matrixów.

Nie mam doswiadczenia, ale kupilem samochod z inst. sirocco i matriksami. Gazownik ktory to montowal zrobil to najmniejszym kosztem robocizny/wtryski/ ja zmienilem mocowanie na takie ze listwy sa po dlugosci w poziomie i pochylone w kierunku wylotow i jak narazie skonczylo sie wieszanie poszczegolnych wtryskow.
Pozdrawiam.