Wslizg na hak golfa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mialem dzisiaj kolejną przygode z serii sanki przy zblokowanych kołach centralnie środkiem tablicy rej na hak... nosek tez sie z deka pogiął z dołu...
nie wiem nie moglem dojrzec czy cofniety w srodku zderzak i jakis centymetr oznacza wgniot tez jego uchwytów z karoserii??? a jesli tak to wyciągać to czy podlozyc jakies dystanse co by mi boki zderzaka nie odstawaly ???
i jeszcze jedno - szersze opony niz 175 (jakis palant takie nasadził za wczesniejszego panowania nad esperakiem) duzo pomogą zeby tak szybko mi sie nie blokowaly koła??? bo zauwazylem ze z 2-3 osobami na pokladzie duzo trudniej mi sie hamuje (stan ukł hamulcowego very good) i czy są na 14" szerokosci 195 bo jeszcze nie spotkalem....

Cytat:
2007-03-01 22:44:39, rafalko pisze:
mialem dzisiaj kolejną przygode z serii sanki przy zblokowanych kołach centralnie środkiem tablicy rej na hak... nosek tez sie z deka pogiął z dołu... nie wiem nie moglem dojrzec czy cofniety w srodku zderzak i jakis centymetr oznacza wgniot tez jego uchwytów z karoserii??? a jesli tak to wyciągać to czy podlozyc jakies dystanse co by mi boki zderzaka nie odstawaly ??? i jeszcze jedno - szersze opony niz 175 (jakis palant takie nasadził za wczesniejszego panowania nad esperakiem) duzo pomogą zeby tak szybko mi sie nie blokowaly koła??? bo zauwazylem ze z 2-3 osobami na pokladzie duzo trudniej mi sie hamuje (stan ukł hamulcowego very good) i czy są na 14" szerokosci 195 bo jeszcze nie spotkalem....

ostatnio jak bylem w sklepie widzilem 205 na 14tkę wiec to nic trudnego 195 mialem z przodu przez 3 lata.

Cytat:
mialem dzisiaj kolejną przygode z serii sanki przy zblokowanych kołach centralnie środkiem tablicy rej na hak... nosek tez sie z deka pogiął z dołu... nie wiem nie moglem dojrzec czy cofniety w srodku zderzak i jakis centymetr oznacza wgniot tez jego uchwytów z karoserii??? a jesli tak to wyciągać to czy podlozyc jakies dystanse co by mi boki zderzaka nie odstawaly ??? i jeszcze jedno - szersze opony niz 175 (jakis palant takie nasadził za wczesniejszego panowania nad esperakiem) duzo pomogą zeby tak szybko mi sie nie blokowaly koła??? bo zauwazylem ze z 2-3 osobami na pokladzie duzo trudniej mi sie hamuje (stan ukł hamulcowego very good) i czy są na 14" szerokosci 195 bo jeszcze nie spotkalem....

1. współczuję

2. jak było to w mokro-deszczowych warunkach lub tp. to "palant" oddał Ci tylko nieocenioną przysługę....jakbyś miał 195 to już byś musiał targać do blacharza!

(oczywista BARDZO WIELE zależy od zastosowanej marki (typu, producenta, wieku ) opony !

Pewnie masz zimówki?...to wręcz ZALECANA zmiana...np. w przypadku Espero mogą to być 175/70 R14
(jeśli chcesz 195 to najlepi zastosować 195/60 R14)

3. są 14" 195 szerokości ..na bank

[ wiadomość edytowana przez: bogdan1 dnia 2007-03-01 22:58:33 ]

Cytat:
mialem dzisiaj kolejną przygode z serii sanki przy zblokowanych kołach centralnie środkiem tablicy rej na hak...

Tak na marginesie - czy od jakiegoś czasu nie ma obowiązku zdejmowania końcówki haka, jak się jedzie bez przyczepy?

Cytat:
2007-03-01 22:57:24, pyrekcb pisze:
Tak na marginesie - czy od jakiegoś czasu nie ma obowiązku zdejmowania końcówki haka, jak się jedzie bez przyczepy?

Kraje Ci się pomyliły Szanowny Kolego

Cytat:

2. jak było to w mokro-deszczowych warunkach lub tp. to "palant" oddał Ci tylko nieocenioną przysługę....jakbyś miał 195 to już byś musiał targać do blacharza!

hmm jak to ??? im szerzej tym chyba lepiej - nie rozumiem twojego stwierdzenia
a zimówek nie mam - a te są PIRELLI P3000 (dla mnie caloroczne) tylklo niedługo do wymiany

Cytat:
2007-03-01 23:16:12, bogdan1 pisze:
Kraje Ci się pomyliły Szanowny Kolego

No właśnie coś mi się obiło o uszy, że po wejściu do junii...

Cytat:
2007-03-01 23:17:01, rafalko pisze:
hmm jak to ??? im szerzej tym chyba lepiej - nie rozumiem twojego stwierdzenia a zimówek nie mam - a te są PIRELLI P3000 (dla mnie caloroczne) tylklo niedługo do wymiany

Im szerzej tym lepiej ...tak ale Wyłącznie przy suchej, czystej i "ciepłej" nawierzchni (to ostatnie a'propo "dla Ciebie całorocznej" gumy) .
Nawet przy zachowaniu tych warunków...przy lekkim aucie i zbyt szerokich gumach ..skutek może być ciut odwrotny do zamierzonego ...bida przy ruszaniu , bida przy skręcaniu, bida przy hamulcowaniu ..

Cytat:
i czy są na 14" szerokosci 195 bo jeszcze nie spotkalem....

Mam do sprzedania komplet letnich w tym rozmiarze wraz z felgami stalowymi

Cytat:
Nawet przy zachowaniu tych warunków...przy lekkim aucie i zbyt szerokich gumach ..skutek może być ciut odwrotny do zamierzonego

znaczy mam rozumiec ze dla espero opitmum szerokości to 185 tak ???