| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2007-02-22 17:09:54 Witam.
Na dniach będę musiał wyjąć szyby z tylnich drzwi (te opuszczane )
Może ktoś z Was już wyjmował i ma dla mnie jakieś cenne rady???
z góry dziękuję pozdrowionka |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2007-02-22 20:28:42 poszło parę fotek na pocztę emelkową z konta Dzidziula .Może ci w czymś pomogą. |
Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2007-02-22 20:51:17
pewnie posłałeś na mail z profilu ??? mam nadzieje że jeszcze działa... sprawdzimy :]
narazie jeszcze nie mam, jak nie dojdą to poproszę Cię o posłanie jeszcze raz na uaktualniony mail w profilu
DZIĘKI
qbaj mam zamiar wsadzić szyby spowrotem... pytanie moje wzięło się stąd, że jak miałem rozbitka i wyciągałem szybę z drzwi to z tego co pamiętam wyciągnąć ją było cholernie ciężko byłem bliski pocięcia drzwi kątówką
pozdro |
tommi3737 Klubowy Weteran Megane CC Łódź | 2007-02-22 21:51:43 szyby wyjmuje się oczywisćie górą-w odpowiedni sposób je obracając- należy zdjąć uszczelke(góra,bok lewy bok prawy), oraz uszczelke na dole. NAstępnie ranty po uszczelkach zakelić taśmą izolacyjną co by szyby nieporysować podczas wyjmowania i wkładania. Do tej operacji potrzebne dwie osoby (najlepiej). Szybe oczywiscie wyjmujemy łącznie z mocowaniem dolnym. |
Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2007-02-23 10:06:32
dzięki za rady
pozdro |
Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2007-03-03 15:46:22 jestem juz po zabawie z szybami...
dla tych co chcieliby się w to pobawić.... przed wyjęciem szyby trzeba zdjąć uszczelkę i poziomy gumowy pasek od wewnętrznej str. drzwi, odkręcić 2 śrubki przy mocowaniu na dole szyby, można wyjmować.... mi się udało wyjąć od wewnątrz drzwi... ale wsadzić za cholere już tą drogą nie mogłem... po wielu próbach stwierdziłem że spróbuje od zewnątrz... no i się udało ... ranty blachy gdzie były uszczelki okleiłem taśmą.. tak samo ranty szyby ... przed wsadzeniem uszczelki trzeba taśme odkleić..... z wsadzeniem jej tez jest trochę zabawy... ale ogólnie się da... z pierwszą szybą męczyłem się chyba z godzine, druga wsadziłem w 15 minut (wraz z przykręceniem tapicerki )
Pozdrowionka |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2007-03-03 17:16:37 kolber..a ja cie chyba wczoraj znaczy w piatek widzialem wjechales na trase katowicka gdzies w okolicach tychow..wyprzedzilem cie bo sie wlokles ale po jakims czasie nadrobiles i nawet nei wiedziec czemu mi mrugales swiatlami na wysokosci salonu motocyklowego przed bielskiem ..a na koniec zdajsie tankowales w bielsku na BP nie bylem pewien czy to ty ale patrzac na foty fury to chyba jednak tak z ojcem jechales |
Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2007-03-03 18:20:38
To byłem ja....
wlokłem się ??? ee tam po prostu mi się nie śpieszyło zresztą pewnie ograniczenie do 70 było... w drodze do bielska jest kilka fotoradarów więc z reguły zwalniam tak na wszelki wypadek...
czym jechałeś??? bo propos świateł nie kojarze... ale może mi się pojarało coś... w MB wycieraczki są tam gdzie światła i czasem mi się mylą wajchy.... a może Ci mignąłem bo się wlekłeś ???
Czemu nie zjechałeś na BP ?? i co w ogóle robiłeś w tych rejonach ??
|
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2007-03-03 23:22:01
No ale Ty normalnie qbaj śfinia jezdeś !...jak można beło się nie zaczymać i nie zaatakować Kolegi , szczególnie w tak dalekim rejonie oddomowym ??!
A poza tem...idźta siem chwalić do "Widziany widziana..." !...(tego o szybach prawie już nikt nie czyta )
Pozdrowionka !!
|
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2007-03-04 01:38:01
za szybki byl..140KM okazalo sie za malo na jego wisniowa strzale na stacji benzynowej |