Pomocy! Nie działa obrotomierz i prędkościomierz

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam problem.
Nie działają mi prędkościomierz ani obrotomierz. Wiem że sygnał prędkości jest z ABS.No właśnie. ABS też mi nie chodzi, ale tutaj są dziwne objawy. Często jak rano zapalam zaświeca się kontrolka ABS-u i cały czas świeci. i w tedy jak świeci ta kontrolka to prędkościomierz działa (nie zawsze). Po pewnym czasie jazdy (ok. 2 km) kontrolka zaczyna migac i równocześnie wskazówka prędkościomierza skacze. Jak zgaśnie kontrolka ABS-u to prędkościomierz nie działa, a ABS nadal nie działa. Obrotomierz w ogóle nie działa. Wskaźnik temperatury i paliwa wskazują. Zegary niby mam dobre.
Proszę o pomoc.

naprawde ciekawie sie czyta Twoj post. Szkoda ze w polowie sie zgubilem kiedy on dziala, a kiedy nie dziala

Poprostu jak świeci kontrolka ABS-u to prędkościomierz działa, a jak nie świeci to nie działa(ale nie zawsze tak jest, czasem w ogóle prędkościomierz nie działa przy świecącej się kontrolce ABS-u).

witam mialem podobny problem raz dzialal predkosciomierz raz nie az w koncu siadl na dobre okazalo sie ze wypiela sie kosc jakas pod maska z lewej strony tak jak by pod serwem ale niewiem gdzie bo mechanik tam grzebal... wsadzil kosc i wszystko dziala abs i predkosciomierz koszt naprawy zero zl ale obrotomierz to juz niewiem co moze byc...