Jeki zestaw za 300 zł ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich.
Jestem tu nowy a swoją przygode z CB dopiero zaczynam, dowiedziałem sie dużo ciekawych rzeczy z tego forum, i dlatego prosze o pomoc w wyborze sprzętu. D wydania powiedzmy 300, samochód to Rower 200. Myślałem o Cobra 19 Dx i jakiejś "lepszej" anteni (jak jest taka na magnes bo taką bym wolał).
Czekam na wszelkie sugestie.
Z góry dzięki

Witam.
kolego 300zl to troche skromny budżet ale moim zdaniem najlepszym rozwiazaniem bylby uniden 510 plus antentka hustler. poszukaj na allegro.
pzdr

takie rzeczy tylko w Erze

Na zestaw typowo drogowy wystarczy Ci tańsza antenka magnesówka którą łatwiej schować w samochodzie. Wtedy za 300 zł kupisz zestaw. Z lepszą anteną musisz dołożyć ok. 50-100 zł.

350 zł to według mnie wariant minimum. Tyle trzeba wydać na nowy sprzęt, który spełnia minimum wymogów jeśli chodzi o jakość użytkowania...

Witam i dzięki za pomoc.
Te 300 to tak na początek rownie dobrze może to być 400.
A co powiecie na taki zestaw:http:
http://www.allegro.pl/item170627511_radio_cb_tti_tcb_880_antena_magnes_hustler_grati.html

Antena dobra na początek, o radiu nie mam zdania. Opinie o nim są różne z przewagą złych, więc ja bym nie zaryzykował.
Mówiąc szczerze nie wiem co bym kupił stojąc teraz przed taką decyzją, jeśli magnes nie za długi to albo Hustler albo Wilson Little Wil, jeśli radio miałoby być typowym prostym i skutecznym to chyba pozostałbym przy Unidenie 510 względnie 520.

Dzięki MacTB
Co do tej antenki to nie musi być krutka, a unidem mi sie nie podoba i tak sobie myśle że jak by kupić troche gorsze radio i nadrobić anteną? co ty na to? czy to jest wogóle wykonalne??
A co myślisz o Cobra19D?

majac 400 zl wez Unidenka 520 z Hustlerem

Cytat:
2007-03-01 15:50:11, piotr8 pisze:
Dzięki MacTB Co do tej antenki to nie musi być krutka, a unidem mi sie nie podoba i tak sobie myśle że jak by kupić troche gorsze radio i nadrobić anteną? co ty na to? czy to jest wogóle wykonalne?? A co myślisz o Cobra19D?

Jeśli antena nie musi być krótka, ale ma być na magnesie to chyba nie ma co kombinować i wybrać model ML145. W zasadzie dowolnego producenta, ale ja chyba wybrałbym Sirio za najlepszy stosunek ceny do jakości, coś pośrodku między Midlandem a Presidentem.
Co do radia to... hmm... trudno przeskoczyć ten temat, w zasadzie radio nie ma się podobać tylko ma dobrze działać, ale trzeba zrozumieć, że komuś taki szczegół jak wygląd radia będzie zakłócał "spokój wewnętrzny"
W takiej sytuacji trudno mi coś doradzić, Uniden jest skromny, prosty, ale skuteczny, Cobra jest tania i działa, ale... to wszystko. Opinie też ma różne, ale raczej nikt się nią nie zachwyca.
W takim układzie chyba wolałbym już kupić Inteka M490 ale nie jest to coś co by mnie w aucie w pełni satysfakcjonowało...

Dzięki za sugestie.
Żeczywiście dużą wage przykladam do estetyki i takie radio jak uniden kojarzy mi sie z "czołgiem" . A co do Inteka to całkiem przyzwoite jeżeli jeszcze parametry ma na "przyzwoitym" poziomie to to mogło by być.