MotoNews.pl
8 Kod silnika ZETEC (176947/45) - PT

Kod silnika ZETEC

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
siema wszystkim

gdzie znajduje się w ZETECU 1.8 16V z 1996r kod silnika?? potzrebuje kupisc poduchy pod silnik i skrzynie i podobno ważny jest ten kod... byłbym wdzięczny za jakas fotke.. ew. dokładny opis i przykładowy kod... w ksiażce serwisowej pisze 1.8 16V EXPLORER SW...

nikt nie wie gdzie on sie znajduje??

powinienes miec to wygrawerowane na bloku silnika (dziurkowane) o ile niee sa zatarte a zobaczyc mozesz od przodu (od swiatel) o ile sie niee myle

[ wiadomość edytowana przez: COYOTE-25 dnia 2007-03-03 12:28:27 ]

a jesli niee robiles SWAPA to powinienes miec kod wpisany w dowodzie rejestracynym....bo....8 ostatnich cyfr to nr silnika a stad 3 litery np u mnie ASJ to kod silnika pozdrawiam

te litery na początku VIN u?? czy jak

napisalem wyraznie ze OSTATNICH

ale VIN nie ma na końcu literek...

nikt inny nie wie gdzie to jest na silniku?? z której strony sie do niego dostac??

widze ze niee bardzo lapiesz .... podaj VIN to ci powiem jaki masz kod

COYOTE-25
dziękuję za pomoc ale bede wdzieczny jak ktos jest w stanie zrobic jakies foto lokacji tego kodu .... nie jestem pewien czy kiedys ktos nie robił SWAPA..wiecie jak jest z handlarzami...;/

odświeżam wątek... HELP !!! chce kupić te poduchy w tym tygodniu ....

coyote - a skad to info? bo ja nie mam nigdzie w vinie literek n7a...

w sumie to niee jest zupelnie tak jak mowie,,,bo to co mowie to dotyczy nr silnika,,,a przed tym nr. jest kod silnika,,,ktorego niee ma w VINie...:/ lipa troche

[ wiadomość edytowana przez: COYOTE-25 dnia 2007-03-04 18:37:42 ]

sprostowanie do tresci:
Cytat:
a jesli niee robiles SWAPA to powinienes miec kod wpisany w dowodzie rejestracynym....bo....8 ostatnich cyfr to nr silnika a stad 3 litery np u mnie ASJ to kod silnika pozdrawiam

niee 8 a 7 ostatnich cyfr tworza nr silnika i stad nie 3 a 2 litery sa ale niee sadze by to byl kod silnika....bo przewaznie w starszych umowach (i dowodach rej.) pisalo sie pelne oznaczenia:.. typ i nr silnika

[ wiadomość edytowana przez: COYOTE-25 dnia 2007-03-04 18:44:06 ]

no i teraz sie zgodze 7 ostatnich znakow vinu, tj, dwie litery i 5 cyfr, sa oznaczeniem numeru silnika, i jesli owy nie byl zmieniany to powinno byc takie samo. aczkolwiek oznaczeniem silnika to to nie jest, a same numery juz nikomu nie sa potrzebne, choc mi tam z urzedu dali kartke z poswiadczeniem numeru silnika, ot tak jakby cos;]