MotoNews.pl

Szukam PRZEWODÓW KLIMATYZACJI Espero !!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak w tytule.

Chodzi mi o te aluminiowe od kompresora.
Espero 1996 1,8.
Może ktoś wie gdzie można takie kupić... (Kraków)
Gdyby ktoś ma uszkodzoną klimę i nie chce naprawiać, a te przewody dobre, chętnie odkupię.
gg; 5732729
lub priv
Pozdrawiam, Darek.

[ wiadomość edytowana przez: mswalcza dnia 2007-03-15 00:14:20 ]

a co się stało?
Ja miałem problem taki, że przewody były za krótkie! Prawdopodobnie miałem od nexii albo od silnika 1,5. W każdym razie po pewnym czasie na skutek naprężeń nie wytrzymały i się po prostu odłamały
Kupiłem używane na allegro za 30 zł.

w 96 roku była zmiana przewodów.
Do 02.01.1996 kosztowałby 264zł
a ten nowszy niestety nie dam rady załatwić...

W zeszłym roku gdzieś o tej porze ta podwójna rurka była dostępna w ASO w Katowicach na Bogucickiej, wiem bo też szukałem, cena około 300PLN w końcu dałem zaspawać swoją za 50 ale klima i tak knie działa

Cytat:
2007-03-15 15:09:45, Grzegorz pisze:
W zeszłym roku gdzieś o tej porze ta podwójna rurka była dostępna w ASO w Katowicach na Bogucickiej, wiem bo też szukałem, cena około 300PLN w końcu dałem zaspawać swoją za 50 ale klima i tak knie działa

Ja spawałem 2x ale pękają
Nie wiedziałem, że są różne rodzaje... hmm muszę pewnie gdzieś na szrocie szukać... dramat.

Cytat:
2007-03-15 01:21:02, Robert_S pisze:
a co się stało?

Po prostu pękła jedna z aluminiowych rurek w miejscu wygięcia nie daleko kompresora.
Były kiedyś w ASO w Krakowie i kosztowały coś ok 300pln, ale zima się zaczynała i odpuściłem temat.
Nie przypuszczałem, że to taki deficytowy szpej.
Pozdrawiam i proszę o każdą informację na ten temat.
Darek

hmmm dokładnie tak jak mi...
Tyle, że u mnie przewody były wyraźnie za krótkie - jakieś 10 cm krótsze niż te, które kupiłem później. były na maksa naprężone to i pękły... nie miałem im tego za złe
Teraz mam nowy kłopot wrrrr...
umarł skraplacz - a w sierpniu kupiłem nowy - czyli śmierć po 6 miesiącach... chyba rekord?

Cytat:
(...)
czyli śmierć po 6 miesiącach... chyba rekord?

To nie ma na niego gwarancji??!!