MotoNews.pl

Ubezpieczenie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ubezpiecznie w axa 12 rat ? CO o tym myslicie maja dos dobra oferte bo na silnik 1,4 i 15% w pzu ubezpieczeni pelne oc wynosci 715 zł

a jak Ci to wychodzi w 12 ratach ? ja ubezpieczyłem w "alianz" i za cały rok ze zniżkami wszystkimi w wawie -480 zł. w pzu chcieli 800 ...

po 68 zł miescecznie

przy ubezpieczeniu ratalnym wychodzi ci mniej wiecej tak ze zaplacisz o 10% wiecej niz nie rozbijajac na raty. ale w syt braku kaski to najlepsze rozwiazanie. poza tym podaobna oferte ma link4 (tyle ze rozkladaja max na 2 raty ) ale slyszalem ze link nie cieszy sie zbyt dobra opinia. ja aktualnie mam pakietowe z forda (caly pakiet za 1000pln'a) ale jakbym tego nie znalazl to ubezpieczylbym sie w axie. pozdro

68 zl * 12 = 816 zl

zapomnialem dodac, ze w momencie gdy wypytywalem o ubezpieczenie (poniewaz prawka dlugo nie mam wiec i brak znizek ) to moge przytoczyc oferte axy. chcieli mi dac za 2000pln oc, nnw, ass, i jesli dobrze pamietam ubezpieczenie na zwierzaka . przy jednorazowej wplacie wyszlo wlasnie 2000 a po rozlozeniu na raty 2200...

Cytat:
2007-03-06 14:41:40, griecco pisze:
zapomnialem dodac, ze w momencie gdy wypytywalem o ubezpieczenie (poniewaz prawka dlugo nie mam wiec i brak znizek ) to moge przytoczyc oferte axy. chcieli mi dac za 2000pln oc, nnw, ass, i jesli dobrze pamietam ubezpieczenie na zwierzaka . przy jednorazowej wplacie wyszlo wlasnie 2000 a po rozlozeniu na raty 2200...

udaj sie do Compensy, tam nowicjuszowi dają 600 zł za rok płatne w dwóch ratach. Ja np. płace 420 za rok czyli 220 pierwsza rata z NW, nastepna 200 i po ptakach. A po roku ubezpieczania u nich nabedziesz juz znizki i to chyba bedzie wtedy wynosilo 500 za rok. Decyzja nalezy do Ciebie, pozdrawiam.

Ja mam w samopomocy - przy znizkach 60% place niecale 350zl za rok OC + NW. Chyba sobie jeszcze dorzuce AC - macie jakies doswiadczenia odnosnie AC w samopomocy?

Ja mam auto w warcie, tylko ze na mnie nie jest w dowodzie wbity, tylko na mojego ojca. Place bodajze 368zl na rok w jednej racie

a ja mam na siebie i współwłasnciciela i za 1.6 płace w allianz 345 zł; w jednej racie. I ani jednej zwyżki mi nie dali

ja place 499 za 2.0 oc+nw w pzu w lubelskim, 70% znizek (60 bezwpadkowosc, 5 kontynuacja ubezpieczenia i 5 za wplate calosci)

wezcie pod uwage ze w roznych wojewodztwach sa rozne stawki...

ja mam uto z współwłaściecielem bo prawko od 3 miechów i w PZU płace za 1,4 razem z NW 505 PLN na rok

w mBanku teraz jest taka promocja (mBank.com.pl). Wychodzi cena ubezpieczenia nie do przebicia. Reklamują jako najniższa cena na rynku z gwarancja zwrotu kosztów gdyby ktos znalazl taniej. Ja place za Renowke 1,4 - 520 zl za OC+AC. Oczywiscie w najtanszej wersji i ze znizka 60 %.

Cytat:
2007-03-06 15:28:29, przemkowal pisze:
Ja mam w samopomocy - przy znizkach 60% place niecale 350zl za rok OC + NW. Chyba sobie jeszcze dorzuce AC - macie jakies doswiadczenia odnosnie AC w samopomocy?

hej daj jakies namiary na ta samopomoc bo ja tez z wrocka,auto jest na ojca bo on ma tez 60%znizki i ja bym wziął samo OC bez NW

Ja zapłaciłem w tym roku w PZU 380zł razem z NW, mam 60, czy 65% zniżek od ojca i mi dowalili +50% więcej za wiek i 1 rok w PZU.

Cytat:
2007-03-06 23:03:43, BadKENNY pisze:
Ja zapłaciłem w tym roku w PZU 380zł razem z NW, mam 60, czy 65% zniżek od ojca i mi dowalili +50% więcej za wiek i 1 rok w PZU.

Też bym pewnie tyle zapłacił, ale mały problem - PZU nie uznaje składek ubezpieczeniowych płaconych na ciągniki rolnicze a w Samopomocy dostałem 60% za te składki, może za rok zmienię na PZU. Ale to dopiero za rok.