Pytanie o nive

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam
czy ktos cos wie ciekawego na ttemat nivy. zasadniczo czy sa jakies przypadlosci wrodzone i ewentualnie w ktorych rocznikach. rozgladam sie za jakas niva i hcialem sie wczesniej poradzic.
dzieki
lewar

Wady wrodzone no tak posiada takowe... brak ramy napewno jest jednym z nich... jesli chodzi o jezdzenie w ciezszym terenie co juz bylo poruszane na forum... silnika 1,6 ktory byl chyba najbardziej udanym silnikiem jesli chodzi o nivy to staaare roczniki... 2 co tez bylo juz poruszane na forum to zalezy do czego ten samochod ma sluzyc, 3 spalanie jest jego wybitnym minusem 4 w 7/10 przezarte podluznice i podloga na to trzeba baaaardzo uwazac przy samonosnych.... 5 jak kazdy ruski sprzet uwielbia sie psuc poprostu co chwila jakas pierdolka, irytujace przepotwornie... i mozna by tak dlugo i dlugo....ale ma tez mase plusow chodzby cena czesci zamiennych... i o tym tez by mozna godzinami...

witam
no bo ja jezdze siodemka
tyle ze do pracy mam po trochu po bezdrozach (jak skracam droge)
no i siodemka dlugo nie pociagnie w takich warunkach
zastanawiam
sie nad niva.
dzieki za pomoc
no i pytanie czy byly nivy z dieselem i czy warto?

Lewar a co z siódemka po Francu? Chyba że to nią dopraowadziłeś do takiego stanu

byly w dieslu i sa nadal 1,7 ale to nie ma sensu przy tych cenach jakie teraz sa i tym ile pali nvaczyna to benzolinka i od razu lpg bo inaczej to bankrutacja kompletna....
wygoda na sto procent jest duzo przestrzeni... zawieszenie mieciutkie nie wali w kolinach i w lightowym terenie... jesli chodzi ci o wydanie malej kasy... komfort schodzi na dalszy plan... wiadomo ze zasowac tym nie bedziesz 140 bo sie nie da to proponuje samuraja takiego z litrowym silnikiem... ciasno jak w puszce, twardy jak cholera... dosc malo pali... ceny podobne z kierunkiem korzystnosci ku ladzie...

ale jak kazde autko maja swoje plusy dodatnie i ujemne

kwestia jest dosc prosta ile chcesz wydac... bo taknaprawde to jest wyznacznikiem zakupu i jego oplacalnosci i tego jakie fundusze mozesz przeznaczyc na pozniejszy serwis....

tak andrzej, to jest wlasnie ta siodemka po mnie GD77358, szkoda auta

taaa ale srebrzanką do tej pory deske mam uwalaną. i tego to nie szkoda.
ja tam samochod uzywam a nie nosze go na rekach.
jezdze sporo i niestety rozne przypadki sie zdazają.

ale juz niedlugo bedzie remoncik ogolny buda itd.. zrobila juz u mnie 60tys.

no ale ostatnio zastanawiam sie nad nivka bo drogi sa kiepskie . niedawno zdazylo mise utopic ladziore w wodzie ( bylo d o polowy drzwi )

nie zamiezam jezdzic w terenie wyczynowo czy cos po prostu na nasze drogi juz nic innego si nie nadaje jak lekko uterenowione autko. czyli najlepiej benzyna z gazem, to za tako sie bede rozgladal

to Franc dlaczego sprzedales??? jak tak szkoda.

ostatnio duzo czasu poswiecilem na to...

Witam
Lewar a zmieniłes w Ładzie silnik czy jeździsz na tym 1300?

Syrenka sliczna
Zrob cos jeszcze z felgami bo jakos nie pasuja do calosci

jo
silnik caly czas dyga ten sam o dziwo jeszcze sie kula.

na dluzsze postoje nie mam czasu samochod jest potrzebny na codzien. jak bym wyszarpal drugi nive np to prawdopodobnie siodemeczke francowa bym "zezlomowal" i zabral sie za nia.
czekaja caly czas gazniki solexy 40 adhe i walek od swiatka. rozchechlalem juz nieco kanaly w glowicy. ale ogolnie robota lezy ostatnie pol roku spedzilem w garazu "na drugiej zmianie" nad syreno. teraz syreno chyba bedzie sprzedane. moze ktos jest zaintersowany co do ceny caly czas mysle ale nie bedzie mala. oprocz dzrzwi wszyskie blachy nowe.
felgi zgadza sie nie pasuja, nie zdazylem i ch zrobic przed terminem, zostaly niebeiskie bo taka koncepcja malowania byla przed tym filoetem.

Piekna skorupka
tylko czemu nie zrobiles listew jak w oryginale?
Mechanike tez robiles, czy tylko bude?

podwozie i polosie i uklad kier hace. silnik jakos sie jeszcze kreci ale remacik by sie przydal
bude przywiozlem z janowa lubelskiego nie uzywana nowka sztuka

co do skarpetki to miałem remontowac 104 w te wakacje ale gosc sie rozmyslił(brak kasy) a twoja 105 całkiem zacna ale felgi.... do zmiany... kładłes chrom na silnik i polerke robiłes??

Witaj Lewar! Miło Cię widzieć na forum! Dawno nie zaglądałeś!

nie silnika wogole jeszcze nie ruszalem. nie bylo czasu.