MotoNews.pl
8 Parujące szyby w Seacie Toledo (85551/0) - PT

Parujące szyby w Seacie Toledo

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam mam mały problem cały czas parują mi szyby, myłem już z 5 razy je wszystkie ale to nic nie dało ,kupiłem nawet specialny spray przeciw parowaniu szyb i nadal nic , może mi ktoś doradzi co zrobić z tym fantem

masz pełne wody maty wygłuszające pod wykładziną pod noganmi
i stąd wilgoć

właśnie wcześniej tak było była dziura w podłodze ale już to zrobiłem i wyjołem wszystkie maty z samochodu i wykładziny, wszystko już jest suche a samochód był jakiś czas w ogrzewanym garażu,i to na pewno nie jest od tego, mam pytanie czy jak będzie dziurawa nagrzewnica to też będą parowały szyby i czy jak bym, dolał uszczelniacz do chłodnic mogło by to ustać czy nic nie da

A może spróbuj najprostszej metody : ustaw nawiew na pobieranie powietrza z zewnątrz ( nie obieg zamknięty ) , nawiew tylko na przednią szybę , temperaturę na maksa i bieg wentylatora na 2 - 3 . Przy nagrzanym silniku wodotrysk z nagrzewnicy jeszcze nie spowoduje zaparowania wszystkich szyb !

a jest cos takiego jak filtr przeciwpyłkowy moze masz go juz tak zapchany ze wąłsnie to ejst powodem parowania szyb

U mnie nie ma regulacji zaciągania powietrza z zewnątrz lub wewnątrz, a gdzie powinien znajdować sie ten filtr?

kolego jest taka sprawa ze musisz podać rok i model. wtedy mozna sprawdzic w katalogu

Witam!!!
Mam podobny problem!
Od niedawna w Seacie Toledo 96 mam po każdym deszczu wodę pod wycieraczkami i to przy stojącym samochodzie na parkingu. Przy ruszaniu po dłuższym postoju słychać z tyłu jak woda przepływa jakimś korytkiem. którędy ona się dostaje do samochodu?????
(po stronie pasażera z przodu i z tyłu)