Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() MaciekGT Espero 1,8 CDX petro ... Warszawa | 2003-06-12 19:03:51 No witamy....
A zacznij od podania czy Twoje wspaniałe Espero jest być może zepsute instalacją gazową???.... ![]() ![]() |
![]() MaciekGT Espero 1,8 CDX petro ... Warszawa | 2003-06-12 22:11:30 Taaa, no to niech wypowiedzą sę zgazowani koledzy. Oni opiszą Ci wachlarz 'udogodnień' wynikających z posiadania gazu... ![]()
|
OloW Espero 1.5 Katowice | 2003-06-13 00:02:56 MaciekGT: ty jak zwykle ![]() Ok wiec sprawa wygląda tak: moje espero - rok produkcji 1998 wziety z salonu za 30500zł (bz limy, poduszek, abs) silnik 1.5 16V przy 15tys przerobiony na gazzzzzzz ![]() ![]() ![]() teraz autko ma 174.000 i cały czas na gazie - z silnikiem zero problemów oprócz tego ze musialem wymienic przewody WN po 100.000 bo nie chcial jechac ![]() w zeszly piatek dolozylem klime - auto "troche" zmulalo - ale czego oczekiwac po 1.5 na gazie i jeszcze klima - da sie jezdzic ale stracil temperament - do piatku to byla jazda ![]() ![]() drugi problem to oczywiscie rdza... treba bedzie autko przemalowac - czesciowo z tego ze nie dbam o nie ![]() ![]() |
![]() Tomek-Mydlowski Warszawa | 2003-06-13 01:56:30 a moje wspaniałe espero już niedługo będzie jeszcze wpanialsze ![]() We wtorek 17 będzie zagazowane ![]() W najbliższym czasie zmienie zbiorniczek podciśnienia i ostatecznie rozwiąze problem falujacych obrotów /lub jeżeli puszki nie dostane to kupie zaworek zwrotny od spryskiwaczy lanosa i załoze go przed puszką ![]() ![]() Następnie do wymiany pojdzie plecionka kompletna od kolektora do katalizatora....którego nie ma...ale być może będzie - zobaczymy czy esperak nie będzie śmierdział gasssem ![]() Potem za pierwsze wolne 500zł kupie nową chłodnice ![]() a na jesieni do malowania pójdą ostatnie niedopracowane elementy nadwozia - tj pofalowany spojler, oraz dziub z odpryskami od kamieni i małymi zamalowanymi profilaktycznie burchelkami. Po tej operacji moje espero będzie najpiękniejszym z pięknych ![]() PS!! Dziś autko zaczęło znowu jeździć - wziąłem paliwo na CPN przy politechnice ...a ze przede mną stała kobitka i lała Pb95.... mi zostało już tylko Pb98.... (śpieszyłem sięna egzamin)..... zwazając na to że tylne koła kręcą się z lekkim oporem....autko pędzi jak szatan ![]() |
![]() mikulasz Daewoo Espero Warszawa | 2003-06-13 15:03:42 Witam serdecznie!
To zawsze milo uslyszec/przeczytac nowego klubowicza! Pozdrawiam. ![]() |
![]() FGM ESPERO 1.8 CD Waraszawa | 2003-06-13 15:12:41 J apodobnie roczik 96 prawie 200.000 na liczniku, Gasss od 100.000 i wszystko gra, tylko ze juz reduktor musze wymienic, bo cos za dlugo na nim jezdze i troche daje znac o sobie.
Poza tym tylko zawias dokucza, musze wymienic amorki i spr. + te sielenblocki - czy jakos tamn to sie pisze. Jak to wymienie to bedzie supper. Rdza - oczywiscie, ale to juz tak jest jak autko z 96 roku nie za duzo, ale trzeba pooracowac nad nim. PTak to wszystko ok. Witm i zapraszam do dyskusji |
-JACO- Klubowy Weteran Megane RS250 Cup Warszawa | 2003-06-14 21:05:04 przywitam Cię tradycyjnym AVE CEZAR ![]() |
![]() DENWER Klubowy Weteran Škoda Octavia III mazowieckie | 2003-06-15 22:22:54 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |