MotoNews.pl

GPS

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Chciałem się dowiedzieć coś o GPS-ie.
Czy on wogóle działa w Polsce
...jeśli tak może ktoś pochwalił by się co on potrafi
(nie użytkowik tego urządzenia, ale GPS )
jakie ma błędy, skale mapy, plusy i minusy

no i podstawowe pytanie czy się to opłaca

Ja w sobote kupiłem Tomtoma GO910, narazie go testuję ale póki co jestem zadowolony

Działa działa a czemu ma nie działać. Czy się opłaca no zależy do czego Ci potrzebny jak do pracy to napewno się opłaca. Jeżeli o program do gps czyli automapa lub tomtom opinie są różne, ale Automapa raczej ma lepsze odwzorowanie Polski, a TomTom jest chyba wygodniejszy i lepszy w obsłudze. Decyzja należy do Ciebie. Ja mam mio 201 z tomtom i sobie chwale.

witam,

ja ostatnio od znajomego kupiłem CarTrek 400, zdecydowałem się bo cena była atrakcyjna (potrzebował szybko $). Ogólnie mapa jest (Navteq, na tej samej bazie jest Tomtom) dość dokładna, powiedziałbym że bardziej niż dość. Na pewno nie zdarza się tak, że informuje o skręcie już po . Nie wiem jak u innych, ale moja nie uwzględnia znaków drogowych , gdybym nie znał swojego miasta, mógłbym się ładnie wkopać pod inne samochody.

+nigdy nie zgubisz drogi
+wyznaczanie tras np. najszybszej jak i najkrótszej,
+trasy turystyczne

-nie uwzględnianie znaków, nie wolno za bardzo sie sugerować co mówi urządzonko

pzdr
Czester

Potrzebuje do pracy GPS-a
Z jak największą dokładnością mapy miasta (Kraków) i okolic
najlepiej żeby były też numery działek

Wydaje mi się że Automapa się lepiej sprawdzi jezeli chodzi Ci o nr domów itp bo w TomTom często są tylko nr parzyste a juz nieparzystych nie pokazuje lub na odwrót. Ale to juz sam musisz zobaczyc jaki program Ci bardziej podchodzi. Ja wiedząc że Automapa jest "lepsza" i tak używam TomTom i zgodze się z Czesterem, że należy uważać bo już nie raz mnie TT chciał wpakować na zakaz wjazdu

ja bym bral jakiegos pocketpc z gps, do tego automape, mozna kupic tylko dane miasto, sa numery budynkow itp, calkiem fajnie to dziala.

Cytat:
2007-03-06 17:52:47, JmB pisze:
Potrzebuje do pracy GPS-a Z jak największą dokładnością mapy miasta (Kraków) i okolic najlepiej żeby były też numery działek

Tylko automapa. Żaden program nie ma lepszych planów miast.
Ja używam zestawu automapa (na Polske) i tomtom (na Europe).
A plan Krakowa jest naprawdę bez zarzutu. Co wielokrotnie sprawdzałem bo mieszkam w tym mieście.