Witam , mam pewien problem mialem zalozona instalacje II generacji w oplu vectrze 1.6 16 V 99' spalil mi sie juz 2 sterownik i doszedlem do wniosku ze zaloze blosa , kumpel mi poddal ten pomysl on ostatnio zakladal w v6 wlasnie na samym blosie , a moje pytanie brzmi co musze dokupic do zainstalowania tego wlasnie blosa w moim samochodzie. tak zebym nie musial kupowac kolejnego steronika.
A jaki sterownik Ci pada LPG czy inny ?
Blos to I generacja i zadnego sterowania sterownikami nie potrzebuje. Co innego wtrysk benzyny, wtryskiwacze i sterowniki - komputery samochodowe, ktore do poprawnej pracy na LPG potrzebują emulatorow. W przeciwnym wypadku, silnik bedzie pracowal w trybie awaryjnym.
[ wiadomość edytowana przez: zp dnia 2007-03-06 10:33:26 ]
padł mi sterownik LPG nazywal sie ANGNES i teraz chcem kupic emulator i blosa bo ten wlasnie agnes mial w sobie emulator wyjdzie na pewno taniej bo za agnesa powiedzieli mi 400 zł z racji tego ze juz nie sa produkowane a kumpel poddal mi pomysl zalozenia blosa zamowilem blosa i emulator , i rozumiem ze juz nie bede musial kupowac sterownika ? ( tego agnesa)
Jak masz wtrysk to potrzebujesz kompa do emulacji wtryskiwaczy (inaczej chek engine będzie się palił) i do odcięcia benzyny.
A jak Ci sie jarają sterowniki to poszukaj przyczyny (może skopany regulator napięcia?)