Nierówna pracuje po 30 dniach postoju

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wczoraj z kumplem odpaliliśmy bolida,który ponad miesiąc w ogóle nie chodził...
założyłem w nim niedawno regenerowany gaźniczek...
przejechaliśmy jakieś 5 km ale nierówno chodzi na wolnych obrotach,jakoś dziwnie,raz chodzi spoko a za chwile inaczej,nie pomaga za bardzo regulacja mieszanki ani obrotów,bo dalej jest to samo... aha na full ssaniu chodzi gites (równiutko)
może jest jeszcze zastany ?? druga sprawa : czy zapłon mógł sie sam przestawić ??

Jeśli sa jakies nadzwyczajne luzy bądź aparat zapłonowy dogorywa swego żywota to mógł sie przestawić i przestawiać się będzie. Jeśli jednak aparat jest OK to nie ma prawa!! A co do nierównej pracy to ja bym stawiał jak zwykla na "złe" powietrze. Ale skąd ono by sie brało to nie mam zielonego pojęcia . Miłych poszukiwań i narazie!! Cze!!

jedz wyreguluj gaźnik na analizatorze i zapłon sprawdz

a tak pozatym to przyjedz sie pochwal bryką

Nie pochwale sie bo skończyło mi sie OC i przegląd i nie mogę jeździć i muszę jechać dziś podbić przegląd i jutro jechać do skarbówki a potem do urzędu...

Jak tam szybka wyglada? zalozyles juz?

Cytat:
2003-06-04 09:30:40, BadGuy pisze:
Wczoraj z kumplem odpaliliśmy bolida,który ponad miesiąc w ogóle nie chodził...
założyłem w nim niedawno regenerowany gaźniczek...
przejechaliśmy jakieś 5 km ale nierówno chodzi na wolnych obrotach,jakoś dziwnie,raz chodzi spoko a za chwile inaczej,nie pomaga za bardzo regulacja mieszanki ani obrotów,bo dalej jest to samo... aha na full ssaniu chodzi gites (równiutko)
może jest jeszcze zastany ?? druga sprawa : czy zapłon mógł sie sam przestawić ??

Zapłon to raczej podczas jazdy się przestawi.
A podczas takiego okresu mogła się wydzielić parafina i zapchała kanały w gaźniku - wygotować, przedmuchać, zamontować i jeździć ( Niestety tylko kaszlem )