Problemik, wskazania prędkościomierza, senatorek

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Od początku jade sobie dzisiaj a ty mi na moim digitalu pokazuje predkość z palca raz 90 a raz 40to znowy jakieś 67 i znów 34 po pewnum czasie objaw ustał zegar pokazywał zero, wiec ja na kanał ogladam kable usrtojstwo, oczywiście nie wyjme go ze skrzyni bo ni ma podejścia i tera moje pytanie co padło, mnie sie wydawa że albo jaki kabelek sie ukrzył przy imulsatorze albo sam impulsator szlak trafił. Co wy na to i jeszcze jedno pytanie jak to wyjąć a nie bardzo sie narobić

Pozdrawiam cmatt

Ps skrzynia automat

impulsator czasem lubi się sam z siebie zepsuć.
psuje się też niestety wiązka z prędkościomierza do impulsatora
impulsator jest wkręcany w korpus skrzyni i daje sie bezproblemowo wykręcić.

sprawdź złącze i przewody impulsatora a dopiero potem atakuj sam impulsator

A powiedzcie mi przyjaciele czy impulsator jest rozbieralny i jezeli tak to w jaki sposób bo ja myśle że sie któryś kabelek upierniczył odrazy przy wyjściu z impulsatora, mam takiego czuja coś.

pozdrawiam cmatt

podobno nie jest rozbieralny ale jak usłyszysz cenę nowego to napewno go zaczniesz rozkręcać.

mnie sie go udało naprawić

Dziś rano jade do garażu coby to ustrojstwo rozebrać a ty zonku ruszam a na wyświetlaczu pokazuje predkość zrobiłem jakieś 20 km i działa wiec dałem spokój z naprawą niestety wieczorem znów zaczoł warjować i znów nie działa cholerka chyba impulsator pada a nie kabelki jak myślałem.

pozdrawiam cmatt

Ja miałem taki sam przypadek w oplu omedze. Po rozebraniu "pół" auta (deska, komp...etc), okazalo się że zawalony błotem był czujnik abs'u. Po oczyszczeniu hula jak należy.(Prędkość jest brana z czujnika abs)
pozdrawiam