Central-zablokowane tylne dzwi.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam.nie moge otworzyc tylnych prawych dzwi. central otwiera wszystkie oprocz tych.wyglada że zamek nie odskakuje bo elektryka w dzwiach dziala.jak dobrac sie do zamka przy zamknietych dzwiach.może ktos to robił???

no a klamką od srodka tez nie idzie otworzyc?

musisz je otworzyć, bo inaczej to nie dojdziesz do zamka bez psucia tapicerki.

Napisałeś że centralny nie otwiera, a otwierają się mechanicznie od środka?

Wygięty drut przez uszczelkę...

ani klamka z srodka ani z zewnatrz. klamka w srodku jest na pozycji zamknietej i nie mozna jej ruszyc.

Jak niżej...

z tego co wypatrzyłem to zapadka w zamku nie odskakuje wiec drut może nie pomóc ale spróbuje.mechanik radził zamek kupic i jakos tapicerke rozbierze. ale chce sam sprobowac.

Cytat:
2007-03-09 19:03:37, przemcew pisze:
z tego co wypatrzyłem to zapadka w zamku nie odskakuje wiec drut może nie pomóc ale spróbuje.mechanik radził zamek kupic i jakos tapicerke rozbierze. ale chce sam sprobowac.

To nie ma nic do rzeczy, czyli drutu.

żebym to ja wiedział w którym miejscu ten drut włożyc. nie widziałem zamka od srodka. o ciegno mam zahaczyć czy jak bo nie bardzo wiem

Miałem taki sam przypadek Oj, namęczyłem się, ale dałem rade. Zrobiłem z drutu śrubokręt... Zagiąłem ok 1cm i na szlifierce zaostrzyłem końcówkę. Odkręcanie idzie powoli, ale jest to do zrobienia - zniszczyłem tylko śruby - tapicerka bez uszczerbku Jak chcesz więcej info to na priv )